Ekonomi

Asgari ücret için en az yüzde 25 zam talebi! Sendikalar pazarlıklara 2 bin TL'den başlayacak

Ekonomi alanda son aylarda yaşanan gelişmeler ve neredeyse tüm tüketim sektörüne zam gelmesi en fazla asgari ücretle çalışanları vurdu. 

Bu kapsamda işçi sendikaları asgari ücret zammı için kollarını sıvadı. Bu alanda Türk İş Sendikası ile DİSK asgari ücret zammı ile alakaları bazı paylaşımlarda bulundular ve ücretin en az 2 bin TL olmasını istediler. 

ASGARİ ÜCRETE EN AZ YÜZDE 25 ZAM YAPILMALI

Bilindiği üzere Türkiye’de milyonlarca asgari ücretle çalışan vatandaş bulunuyor. Bu vatandaşların alım gücü ise son zamların ardından büyük ölçüde azaldı. Asgari ücretle çalışan vatandaşların maaşlarında yaşanan bu azalmaların ardından ise işçi sendikaları harekete geçtiler. Sendikalar yaşanan zamların ardından enflasyondan kaynaklanan kayıpların telafi edilmesini istediler. Bu kapsamda Türk-İş asgari ücretin 2 bin TL olmasını talep ederken DİSK ücretin 2 bin 600 TL olmalı açıklamasında bulundu. İşverenin önceliği ise 100 liralık asgari ücret desteğinin 2019’da da devam etmesi yönünde. 

Enflasyon oranlarının bu denli yüksek olması ve yapılan zamların ardından işçi sendikaları 2.5 aylık bir süre bulunan asgari ücret görüşmelerine hazırlanmaya başladılar. İşçi sendikalarının talebi ise en az yüzde 25 zam yönünde. Sendikaların bu konuda yapmış oldukları açıklamalarda ise işverene verilen desteklerin işçilerden esirgenmemesini şeklinde. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. 2000 çok az.en az 3000 olmalı ki bir nebze de olsa insanların geçim sıkıntısı azalır

  2. keşke olsa ama çok zor şuan asgari ücret resmiyette 1400 lira +agi ile 1600 oluyor bunu bilen yok maalesef.

  3. yakşamlar

    asgeri ücretin az (2000-2500) tl olması gerek diye düşünüyorum elektrik doğalgaz su hariç peki bir ailenin hiçmi ihtiyacı olmayacak üs baş kıyafet bunlarıda gectim ev kirası bunuda gectim cocuklarının okul masrafı sadece iş yeri sahipleri ve iş yeri müdürleri ve yöneticilerin asgeri ücret 1604 tl ile 1 ay nasıl gecinebileceklermi acaba bir işcinin halinden anlasınlar koltuk başında oturanlar masa başında sadece evrak imzalayanlar her kişi neyin ne olduğunu cok iyi biliyor Allah yar ve yardımcımız olsun işAllah asgeri ücret istenilen tutarı bulur bulurda insanımız bi nebze daha rahatlar…

  4. bu ücretle geçi̇nebi̇len varsa buyursun 4d ücret eri̇mi̇ş gelecege vaad hi̇çbi̇r hayat mucadelesi̇ kalmamiştir bu gi̇di̇şle çocuklarimizi okuldan alip çaliştirmak i̇sti̇yoruz