Ekonomi

Asgari Ücret İçin Yeni teklif: 3 Bin TL ! 2019 Yılında Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Bağımsız Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerçekleştirdiği basın toplantısında, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun, 2019 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere 6 Aralık Perşembe günü ilk toplantısını yapacağını hatırlattı.

Ekonomik krizden en fazla asgari ücretlilerin etkilendiğini dile getiren Yılmaz, komisyonda görev alacak yetkililere seslenerek “Elinizi vicdanınıza koyun. Asgari ücretin günün gerçekleri kapsamında yeniden tespit edilmesi zorunluluk haline dönüşmüştür.” ifadelerini kullandı.

YENİ TEKLİF 3 BİN TL

Asgari ücretin net 1603 lira, brüt 2029 lira olduğunu, devletin asgari ücretten 426 lira vergi kestiğini söyleyen Yılmaz, devletin asgari ücretten vergi almayı sonlandırması, işverenin de maliyetini sıfırlaması gerektiğini belirtti. Yılmaz, “Asgari ücretin 3 bin liranın altına düşmemesi gerekir. Asgari ücretli fazla para alırsa harcar, ekonomiyi canlandırırsınız. Bu, herkes için çıkış yolu olabilir.” şeklinde konuştu.

31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlere de değinen Yılmaz, “İsimler, ittifaklar konuşuluyor. Siz hiç Ankara, İstanbul, İzmir için bir proje konuşulduğunu duydunuz mu?” diye sordu. 

“O zaman bu seçim niçin yapılıyor? Biz bu seçimi bir kişiye ve birilerine makam tevdi etmek için mi yapıyoruz? Hiçbir proje duymuyoruz, yazık. Hadi diyelim bunu iktidar yapıyor, peki muhalefet neden yapıyor? Siyaset aynılaşmıştır, kayıkçı kavgasıdır. Gerçek proje üretimi artık bitmiştir.” ifadelerini kullandı.