Ekonomi

Asgari Ücret Kurnazlığına Şikayet Yağdı ( İşçiye 1300 Lira vermemek için bakın neler yapıyorlar)

Çalışma Bakanlığı‘na şikayet yağıyor. Ocak 2016 itibariyle asgari ücretin 1300 lira olması bazı asgari ücretliye yaramadı. Çünkü asgari ücretli maaşını hesabından çektikten sonra iş yeri sahibine zammı geri veriyor. Çalışanlarından adeta haraç kesen bazı firmalar hakkında Çalışma Bakanlığı’na şikayet yağmaya başladı. AK Parti hükümetinin seçim vaatlerinden birisi olan asgari ücretin 1300 TL olarak belirlenmesi, ocak 2016 itibariyle gerçekleşmiş ve uygulamaya konulmuştu.

Farkı Geri Ödeyin!

Bazı işverenler söz konusu zamlardan sonra çalışanlarına “size bu parayı veremem , yine eski paradan devam edelim. Ben bankaya asgari ücret olarak belirtilen tutarı yatırayım siz paranızı çekip farkı geri ödeyin” dedikleri öğrenildi. Bir çok işveren işçiyi işten çıkarmayla tehdit edip , ocak 2016 öncesi maaşla çalıştırmaya devam ediyor.


Asgari Ücretli : “Zam Gelmiş Neyime!”

Yeni asgari ücrette ilk ödeme 1 şubat 2016 itibariyle yapılmıştı. Hükümet işverenlere sıkıntı çıkarmaması için işçi başına 100 lira destek sağlamıştı. Buna rağmen bir çok işveren , işçi çıkarma yoluna gitti. İşçi çıkarma yoluna gitmeyen işverenlerin bir çoğu ise asgari ücretlinin aldığı zamma göz dikti ve bir şekilde çalışanın cebinden zammı geri aldı.

Kurnaz İşverenlere Cezalar Kapıda

Çalışma Bakanlığı, şikayetlerden hemen sonra  hakarete geçti. Asgari ücretlinin maaşını ödemeyen ya da eskik ödediği belirlenen işverenlere cezai yaptırımlar yolda. İşverenler, Söz konusu asgari ücretin az ya da ödenmemesi durumunda her işçi başına günlük 162 TL ceza ile karşılaşacaklar.


Kamu haberleri, gündem haberleri ve çok daha fazlası kamupersoneli.net adresinde olacak.

Bir Yorum

  1. türkiyede işçi sömürülüyor en agır işleri yapan işçi, gecesi gündüzü belli olmayan işçi aldığı maaş 1404 tl bu paraya kimse geçinemez kusura bakmayın. Allah belasını versin bu sistemin. oy verdiğiniz adamların eseri bunlar hep. yazıkki ne yazık işçiyi sömüren bir mecrada yaşıyoruz.

  2. Yazıklar olsun bu bakanlar millet vekilleri ne aldıkları maaslarla gecinebiliyolar mi acaba haram olsun bu milletin hakları 1400 lirayı size verseler bakanlık yaparmisin millet vekilliği yaparmisiniz dicektim bisey yok bu dünyanın birde ahireti var 1400 lira çok paraymis gibi birde vergi kesiliyor Allah ıslah etsin