Ekonomi

Asgari ücret vergileri, memur ve emekli maaşı önemli gelişme : Toplu taşıma desteği!

“Çiftçiye ve üreticiye yönelik icra uygulamaları durdurulmalı, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarına ödeyebilecekleri bir yapılandırma imkânı verilmelidir.” açıklaması yapacak Çiftçilerin sıkınlarına dikkat çeken Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 26. Dönem Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, ” Güçlü bir bitkisel üretim sektörü, güçlü bir tohumculuk sektörüyle mümkündür. Bu nedenle Türkiye’de tarımın güçlenmesi için tohumculuk sektörü daha fazla desteklenmelidir. Üreticilerin daha çok kazanması ve tüketicilerin daha ucuza gıda tüketimi için tarımsal üreticilerin en kısa zincirle pazara ulaşımı sağlanmalıdır.” ifadelerini kullandı.

ÇİFTÇİLER HAKKINDA ÖNEMLİ TEKLİF

Ayrıca çiftçiler için elektrik faturalarının önemli bir gider haline geldiğini belirten Kalaycı, “Elektrik faturaları önemli bir maliyet kalemi hâline gelmiştir. Çiftçinin enerji maliyetleri düşürülmezse İç Anadolu’da, Konya’da sulu tarımdan hızlı bir kaçış olacaktır. Bu da ülke üretimini azaltacak ve ithalatı artıracaktır. Tarımda kullanılan elektrik için daha düşük tarife belirlenmelidir. Hâlen 6 ilde çiftçiye elektrikte sağlanan destek İç Anadolu çiftçisine de verilmelidir. Ayrıca, elektrik fatura bedellerinin hasat sonrası fatura edilerek tahsili sağlanmalıdır. Esasen, elektrik faturalarındaki vergi, fon, pay gibi kesintiler ve kayıp kaçak bedeli ve sayaç okuma bedeli gibi ücretlendirmeler gözden geçirilerek çiftçinin, sanayicinin, esnafın ve ailelerin elektrik faturası yükü hafifletilmelidir. Değerli milletvekilleri, iş gücü piyasası ve çalışma hayatıyla ilgili bir reform ihtiyacı bulunmaktadır. Toplumun tüm kesimlerine insana yaraşır iş fırsatlarının sunulduğu, iş gücünün niteliğinin yükseltilip etkin kullanıldığı, iş sağlığı ve iş güvenliği şartlarının iyileştirildiği bir iş gücü piyasası oluşturulmalıdır.” dedi.

Asgari ücret vergileri, memur ve emekli maaşı önemli gelişme : Toplu taşıma desteği!

ASGARİ ÜCRET ÜZERİNDEN VERGİLER KALDIRILSIN VE TOPLU TAŞIMA DESTEĞİ VERİLSİN

Asgari ücret ile çalışanlar için önemli bir teklifi gündeme getiren Kalaycı, “Çalışma hayatı, işçi ile işveren haklarının dengeli bir şekilde korunması yanında işin korunmasını da dikkate alan politikalar çerçevesinde tanzim edilmelidir. Eğitim istihdam planlaması yapılmalı, mesleki eğitim güçlendirilmeli, istihdamı caydırmayan bir sosyal yardım sistemi kurulmalı ve sendikal haklar çağdaş normlara uygun hâle getirilmelidir. Net asgari ücret mutlaka açlık sınırının üzerinde belirlenmeli ve asgari ücretliye büyükşehirlerde ulaşım desteği verilmelidir. Asgari ücretten vergi alınmamalı ve çalışanların asgari ücret kadar geliri vergi dışı bırakılmalıdır. ” diyerek asgari ücret ile çalışanların maaşları üzerinden vergi yükünün kaldırılmasını ve asgari ücret ile çalışanlara toplu taşıma desteği verilmesini talep etti.

Asgari ücret vergileri, memur ve emekli maaşı önemli gelişme : Toplu taşıma desteği!

EMEKLİ VE MEMUR MAAŞLARI HAKKINDA FLAŞ AÇIKLAMA

Emekli ve memur maaşları hakkında da açıklamalarda bulunan Kalaycı, “İşçi, esnaf ve çiftçi emekli aylıkları 2020 yılı Ocak ve Temmuz aylarında önceki altı aylık enflasyon oranında artırılacaktır. Memur maaşları ve memur emekli aylıklarıysa 2020 yılı Ocak ve Temmuz aylarında yüzde 4 oranında artırılacak, ayrıca geçmiş altı aylık enflasyon farkları buna ilave edilecektir. Emeklilerimizin yıllarca hizmet verdikten sonra, geçim kaygısı duymadan, onuruna yaraşır bir hayat sürmesini temin etmek devletin önemli ve öncelikli görevlerinden biridir. Emekli aylıkları arasındaki eşitsizlikler giderilmeli, emeklilere büyümeden pay verilmeli ve sağlık hizmetlerinde alınan bazı katılma payları emeklilerden alınmamalıdır.” şeklinde konuştu.

Asgari ücret vergileri, memur ve emekli maaşı önemli gelişme : Toplu taşıma desteği!

TBMM Genel Kurulu’nda Kalaycı sözlerini şöyle sürdürdü:

Gazilerimize ve şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmak ve toplumda kendilerine yaraşır bir hayat seviyesi sağlamak devlet ve millet olarak hepimizin vazifesidir. Şehitlerin ve gazilerin ana ve babalarına bağlanan aylık, her biri için asgari ücretin net tutarından az olmamak üzere artırılmalıdır. Şehit çocuklarının hepsine iş imkânı verilmelidir. Gazilerimize ikinci istihdam hakkı tanınmalıdır.

Geçtiğimiz günlerde 227 gazimizin maluliyet aylığı sehven bağlandığı gerekçesiyle kesilmiştir. Gazilerimizin bu mağduriyeti mutlaka giderilmeli, maluliyetlerinden dolayı çalışma ortamında sıkıntı çeken gazilerimize üç bin altı yüz günde emekli olabilme hakkı tanınmalıdır. Terörle mücadelede gazi olanlara da ÖTV’siz araç alma imkânı verilmelidir.

Kore ve Kıbrıs gazilerimizin gelir ve iş durumuna bakılmaksızın hepsine aynı tutarda şeref aylığı bağlanmalı, madalyaları verilmeli, diğer haklardan yararlandırılmalıdır.

Terörle mücadelede büyük kahramanlık gösteren, malul sayılmayan gazilerimize öncelikle gazilik madalyası verilmelidir. Kimseye muhtaç olmadan hayatlarını devan ettirebilmeleri sağlanmalı, özellikle de sağlık hizmetlerinde katılım muafiyeti tanınmalıdır.

Değerli milletvekilleri, son olarak, gençlerimizin KYK kredi borçlarıyla ilgili görüşlerimizi ifade edeceğim. Sayın Cumhurbaşkanımız “Bütçe müzakerelerinden sonra masaya yatıracağız ve öğrencilerimizin lehine olacak bir adım atacağız.” müjdesini vermiştir. Milliyetçi Hareket Partisi de gençlerimizin KYK öğrenim kredisi borçlarının faizlerinin silinmesi ve ödeme kolaylığı getirilmesi görüşündedir.

Bütçe müzakereleri boyunca ifade ettiğimiz görüşlerimizin ve yapıcı önerilerimizin karşılık bulacağını umuyor, 2020 yılı bütçesinin ülkemiz ve milletimiz için hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak bütçeye destek verdiğimiz belirtiyor, sizlere ve aziz milletimize saygılarımı sunuyorum.