Ekonomi

Asgari Ücret Zammı Öncesi Flaş Talep! Asgari Ücret Komisyonunda ki İşçi Temsilcisi Yapısı Değiştirilsin

Türkiye’de 6 milyondan fazla insan asgari ücret ile çalışıyor. Asgari ücret ile çalışan milyonlarca insan ise Aralık ayında belirlenecek, Ocak ayında maaşlara yansıtılacak zam tutarına dair yaşanacak gelişmeleri merakla bekliyor. 

Bu kapsamda bu vatandaşların talebi ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a iletildi. Gündeme getirilen bir diğer talep ise Asgari Ücret Tespit Komisyonunun yapısının değiştirilmesi yönünde oldu. İşte o talep ve değerlendirmeleri.

2019 ASGARİ ÜCRET TUTARI İÇİN TALEP

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, 2019 Asgari Ücret tutarı konusunda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’la bir görüşme gerçekleştirdi. 

Çalışma Bakanı Selçuk’a ekonomide yaşanan gelişmeler, enflasyon rakamları ve alım gücünün azalmasının vurgulandığının iletildiği o görüşmede; asgari ücretin ekonomik zorlukların aşılacak seviyeye çıkarılması gerektiği vurgusu yapıldı. 

Görüşme kapsamında ayrıca Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun yapısının değiştirilmesi talebini de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a aktardıklarını ifade etti. 

Mahmut Arslan’ın Açıklaması; “Asgari ücretin ekonomik sıkıntıların getirdiği zorlukları aşabilecek oranda olması ile Asgari Ücret Tespit Komisyonunun yapısı da dahil bütünüyle asgari ücretin masa yatırılmasını talep ettik. Asgari Ücret Tespit Komisyonunun antidemokratik, işçileri temsilden uzak yapısının daha katılımcı bir yapıya kavuşturulmasıyla ilgili önerilerimizi sunduk.”

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Siz ne ise yararsinizki hepimiz bir olup bir günlüğüne işi bıraksak gör bak ne zamlar aliriz