Ekonomi

Asgari Ücrete Çift Zam Verilsin Maaşlar 2 Bin TL'nin Üzerine Çıkarılsın Talebi

Türkiye’nin son aylardaki en büyük gündem maddesi ekonomide yaşanan gelişmeler oldu. Ekonomide son yıllarda pek alışkın olunmayan bu hareketlenme döviz kurlarını ve enflasyon rakamlarını ciddi boyutlarda etkiledi. 

Enflasyon rakamlarının da rekor seviyelere ulaşmasının ardından vatandaşın alım gücü önemli bir şekilde azalttı. Maaşının büyük bir bölümünü enflasyona kurban veren asgari ücretli vatandaşlar ise maaşlarına yapılacak zammı beklemeye başladılar. 

ASGARİ ÜCRETE ÇİFT ZAM YAPILIR MI?

Asgari ücretle çalışan vatandaşların geçim sıkıntısını ciddi boyutlarda yaşadığı şu günlerde işçi sendikaları da konuya el attı. Türk İş Sendikası asgari ücrete yapılacak olan zam için çalışmalarına hız verirken konuya dair de bazı açıklamalarda bulundular. 

Türk İş Başkanı Ergün Atalay tarafından dile getirilen asgari ücret konusunda işçileri heyecanlandıracak bir talep geldi. Ergün Atalay yapmış olduğu konuşmasında asgari ücretli vatandaşların alım gücünde yaşanan azalmaya dikkat çektiği konuşmasında Ocak ayını beklenilmeden yeni bir zam yapılmasını istedi. Kasım ve Aralık aylarında zamlı maaş alınmasını talep eden Türk İş Başkanı Ergün Atalay daha sonra işçilere Ocak ayında yeni bir zam yapılması teklifinde bulundu. 

“Aralık ayındaki asgari ücret görüşmelerini geriye çekelim diyeceğiz. Asgari ücretlinin dayanma gücü kalmadı. Bununla ilgili önümüzdeki hafta başında randevumuza gideceğiz. Bakanla hafta içinde bu konuyu konuşup kamuoyunu bilgilendiririz. 2 bin lira rakamı, Aralık ayına kadar. Aralık ayındaki hükümetle yaptığımız görüşmelerle 2 bin liranın üzerinde olsun. Aralık ayındaki görüşmelere kadarki talep bu”

Kamupersoneli.net – ANKARA