Ekonomi

Asgari ücrete Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın simit çay hesabı üzerinden sert tepki!

Aralık ayının ilk günlerinden itibaren merakla beklenen asgari ücret dün açıklanması sonrasında başta işçiler olmak üzere işçi sendikaları da tepki gösterdi.

ASGARİ ÜCRET KARARINI ELEŞTİRDİ!

Asgari ücret hakkında İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Cihan Paçacı asgari ücret tespit komisyonunun aldığı kararı eleştirdi.

ÇAY SİMİT HESABI ÜZERİNDEN AÇIKLANAN ASGARİ ÜCRETE TEPKİ GÖSTERDİ 

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti’den önce görevde olan yetkilileri asgari ücret üzerinden çay simit hesabı ile eleştirdiği gibi İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Cihan Paçacı açıklanan asgari ücrete Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın simit çay hesabı üzerinden  tepki gösterdi.

ASGARİ ÜCRETTEN GERİYE 75 LİRA KALIYOR

Asgari ücret hakkında açıklama yapan Paçacı, “Çay ve simit hesabı yapalım. 2 simit bir çay alsanız 5 TL, bir günde 5 kişilik aile Sn. Cumhurbaşkanının hesabıyla gidiyorum bir öğün 25 lira, 3 öğün 75 TL, 30 gün 2250 lira… Ki bu bir pastanede ya da kafede içilen çay ve simit değil. Elde kalan ise 75 lira. Bu 75 lira ile hem kiranızı ödeyeceksiniz, hem ısınacaksınız, hem elektrik parasını ödeyecek , hem okul, hem yol masrafını ödeyeceksiniz. Ve çocuğunuza da harclık bırakacaksınız. Değerli arkadaşlar ; bugünkü yönetim 25 milyon insanla alay etmektedir.” ifadelerini kullandı.