Ekonomi

Asgari Ücretli Bir Yılda Yüzde 4 Yoksullaştı!

Birleşik Metal İş Sendikası Sınıf Araştırmaları Merkezi (BİSAM) hazırlamış olduğu Enflasyon ve Hayat Pahalılığı Ekim 2017 Dönem Raporu’na göre asgari ücretli bir yılda yaklaşık 3.8 oranında yoksullaştı. 

ASGARİ ÜCRETLİ YÜZDE 4 YOKSULLAŞTI

BİSAM tarafından hazırlanan Enflasyon ve Hayat Pahalılığı Ekim 2017 Dönem Raporu’nun sonuçlarına göre, asgari ücret geçtiğimiz yılın Ekim ayına göre yüzde 7.9 artış gösterdi. Asgari ücretteki bu artışa karşı ekim ayı enflasyon oranı ise resmi olarak yüzde 11.9 oldu. 

Bu rakamların ışığında asgari ücret geçtiğimiz yılın aynı ayına göre enflasyon karşısında alım gücünü yüzde 3.8 seviyesinde kaybetti. Raporda ayrıca aylık alım gücünde meydana gelen kayıp yılın ilk on ayı baz alındığında yüzde 2.9 oldu. 

ALIM GÜCÜ AZALDI

Asgari ücretle çalışanlar, bir yıl öncesinin Ekim ayına göre alım gücünü, balıkta yüzde 15, ette yüzde 4.2, temel hastane hizmetlerinde yüzde 3.3, sebzede yüzde 12, gerçek kirada yüzde 1.3, süt, peynir ve yumurtada yüzde 8.6 kaybetti. Tüm ürünler göz önünde bulundurulduğunda genel kayıp ise yüzde 3.8 oldu. 

Kamupersoneli.net – ANKARA