Ekonomi

Asgari Ücretli Çalışanlara 463 Lira İkramiye Verilecek Mi?

Türkiye Büyük Millet Meclisine asgari ücretli çalışanların maaşından vergilerin kesilmemesi, hiç olmazsa bu vergi kesintisinin 3 ayda bir yapılmaması talebi gündeme gelmişti. Bu konu hakkında bir kanun teklifi verilmiş ve birçok parti çekimser oy kullanmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise asgari ücret zammı hakkında yaptığı açıklamalarında sürprizlerin ve iyileştirmelerin olacağını ifade etmişti. Bu açıklamaların ardında asgari ücretli çalışanlar ve aileleri tarafından bir ikramiye ödemesi beklenmeye başladı. 

YILDA 4 DEFA İKRAMİYE ÖDEMESİ 

Türkiye Büyük Millete Meclisine gelen teklif kapsamında 3 ayda bir asgari ücretten vergi alınmaması istendi. Bu bağlamda asgari ücretten yılda 4 defa vergi alınmayacak. 

Ancak bu durumun akıbeti hakkında henüz net bir gelişme bulunmuyor. Corona virüsü salgını ülkemize gelmeden önce gündemden düşmeyen bu konu hakkında mevcut durumda bir açıklama bulunmuyor. Gelişmeler oldukça okuyucularımızı sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anık olarak haberdar edeceğiz.  

BİR DİĞER FİKİR 

Bir diğer fikirde çalışan tarafından Asgari Ücretliye üç ayda bir sigortaya ödenen paranın yarısı ödensin, yarısı işçiye verilsin. Böylece SSK’da Asgari Ücretliye bir jest yapmış olacağından bu fikirde fiyat 450 TL yakın çıkıyor. Bu doğrultuda bu iki fikirden hangisi olursa olsun asgari ücretli vatandaşlara ikramiye ödemesi yapılacak.