Ekonomi

Asgari Ücretten Alınan Vergilerin Kaldırılması Konusunda Son Dakika Gelişmesi!

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan tarafından asgari ücretli çalışanların gelir seviyelerinin iyileştirilmesi için gereken incelemenin yapılması ve gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamak amacıyla bir araştırma önergesi verilmişti.

Ancak beklenen olmadı.

Asgari Ücretten Alınan Vergilerin Kaldırılması Konusunda Son Dakika Gelişmesi!

İYİ Parti’li Muğla Milletvekili Metin Ergün yaptığı paylaşımda ise;

“İYİ Parti olarak verdiğimiz ‘asgari ücretli çalışanların gelir seviyelerinin yükseltilmesi ve vergiden muaf tutulması’ hakkındaki meclis araştırma önergemiz Ak Parti’nin red, MHP’nin çekinser oylarıyla reddedilmiştir.” dedi.

ÖNERGENİN DETAYLARI

Asgari Ücretten Alınan Vergilerin Kaldırılması Konusunda Son Dakika Gelişmesi!

İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan verdiği soru önergesinde asgari ücret üzerindeki vergilerin kaldırılması talep etti. Araştırma önergesinde Türkkan şu ifadelere yer verdi:

“İş gücünün önemli bir kısmını oluşturan ancak refah seviyesi açısından beklenen noktada bulunmayan asgari ücretli çalışanların gelir seviyelerinin iyileştirilmesi için ücretleri üzerinden alınan her türlü vergiden muaf tutulmaları gerekmektedir. Bu kapsamlı çalışmanın temelini oluşturması ve asgari ücretli çalışanlarla ilgili detaylı bilgi havuzuna ulaşılması amacıyla; Anayasa’nın 98. ve TBMM İçtüzüğünün 104. ve 105 maddeleri gereğincemeclis araştırması açılmasını arz ve teklif ederiz.” ifadelerini kullanmıştı.

Bir Yorum

  1. Oturdukları yerden el kaldıracaklar ama hiç biri düşünmez mi ne yiyor bu millet yazıklar olsun yok diye kaldırılan o ellere Allah onları muhtaç eylesin

  2. Koyu akpartiliydim bundansonra vermiyorumoy ben cocuguma bezalamiyorum asgariucretlegecinemiyorum