Ekonomi

Aylık 5 bin liranın altında kazananlar için 35 şehirde ucuz ev başvuruları başladı

Toplu Konut İdaresi tarafından önemli bir açıklama yapıldı ve bu açıklamada en ucuzu 69 bin TL olan konutların satışlarının başladığı ifade edildi. Vatandaşlar TOKİ üzerinden başvuru yaptıklarında ucuza ev sahibi olabilecekler. 

Ev başvurusu yapacak olan vatandaşlarda bazı şartlar aranmaktadır. Bu şartlara haiz olmayan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. Bu doğrultuda vatandaşlarda şu şartlar aranmaktadır:

ARANAN ŞARTLAR

T.C. vatandaşı olması,

Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuracakların en az 3 yıldır ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir),

Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç),

Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması, (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç) (Başvuru sahibinin hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç)

Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması (Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.),

Ayrıca vatandaşların aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 5.500 TL olması gerekiyor. (İstanbul ilinde gelir şartı 6.000 TL olarak uygulanmaktadır.)

BAŞVURU DETAYLARI

TOKİ ev sahibi olmak için başvurular e-Devlet üzerinden alınmaktadır. Vatandaşlar başvurular için aşağıdaki linki kullanabilir. Bunun yanı sıra Ziraat ve Halkbank aracılığıyla da başvurular yapılabilir.

e-Devlet başvurusu için TIKLAYIN.

Bir Yorum