Ekonomi

Bahri Özdinç : " 50 Bin İşçi Aranıyor"

İç Giyim sektörü işçi bulmakta zorlanıyor.Bunun gerekçelerinin başındaysa düşük maaş ve yüksek iş temposu olarak göze çarpıyor.  İç giyim sektöründe çalışanların büyük bir çoğunluğu sektörün iş temposundan ve maaşının azlığından yakınıyor, iş verenlerse sektördeki kazancın az olması ve işçilere verilebilecek maaşın bu yüzden işçi bulmakta zorlandıklarından yakınıyorlar. Özellikle Çin’in iç giyim sektöründeki hamleleri yurt içindeki iş verenleri büyük zorluklara itiyor. İç Giyim sektörünün temsilcileri hükümetten konu ile ilgili yardım bekliyor.

(TİGSAD) Başkan Yardımcısı Bahri Özdinç, sektörde kalifiye eleman sıkıntısı yaşandığını, gençlerin atölyede çalışmaya sıcak bakmadıklarını, 50 bine yakın işçi açığının bulunduğunu dile getirirken meslek liseleriyle ilgili : “Son yıllarda alt yapı tam çözülmeden devlet ve vakıflarımız tarafından bir çok yerde üniversiteler açıldı. Buralardaki eğitim kalitesinde de şikayetler bulunuyor. Gençlerimiz üniversitelere yönlendirildi. Meslek liseleri çeşitli nedenlerden dolayı istenilen seviyelere getirilemedi. Meslek liseleri ile sanayi işbirliği istenilen seviyeye ulaşamadı. Hatta üniversitelerle de sanayi işbirliği istenilen seviyelerde değil. Planlama yok. Hangi alana ne kadar yetişmiş eleman alınacak gibi 5 yıllık, 10 yıllık planlar yapılmıyor. Bugünden başlayarak daha sonraki yıllarda üniversite mezunlarında işsizlik artacak diye düşünüyorum. Çünkü mezunlarla orantılı iş imkanı sağlamakta zorlanacağız.” dedi. İşsiz gençlerin büyük bir çoğunluğuysa masa başı işleri tercih edip, atölyelerde asgari ücretle çalışmaya sıcak bakmıyor.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. biz calışşacağız ama 600 tl sabah sekiz akşam 7 kadar calıştırıp haftada 1 gün tatil veriyorlar asgari ucret olsa nevar herkes calışır calışmak isteyen cok kişi var adam gibi bir firma gelip fabrika açsa ne var herkes calışır

  2. Parayi verseler calismayacak yoktur.amanerde yarifiyata tamgun denetleyenyok