Ekonomi

Bakan Ağbal'dan 2017 yılı memur alımı açıklaması

Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Adalet bu dönemde inşallah daha güçlenecek. Yasama, yürütme, yargı kendilerine anayasayla verilen görev ve yetkileri çok daha demokrasinin özüne, ruhuna uygun olarak kullanma imkanına kavuşacaklardır.” dedi.

Ağbal, TBMM Genel Kurulunda “torba tasarı”nın görüşmeleri sırasında milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

AK Parti hükümetlerinin yıllardır verilmeyen Konut Edindirme Yardımı ödemelerini yaptığını belirten Ağbal, tasarruf teşvik ödemelerinin de yine AK Parti hükümetleri döneminde gerçekleştirildiğini söyledi.

-“Bu ordu milletin ordusudur, devletin ordusudur”

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Hürriyet Kaplan’ın “Partili cumhurbaşkanı olursa, partili başkomutan mı olacak? Ordu, AK Parti’nin ordusu mu olacak?” yönündeki sorusunu kabul etmenin mümkün olmadığını belirten Ağbal, “Bu ordu milletin ordusudur, devletin ordusudur. Hiç de üslup olarak uygun görmeyeceğimiz bir tavırla ifade kullandınız.” diye konuştu.

MEMUR ALIMI AÇIKLAMASI

Ağbal, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının personel alımına ilişkin detayları bilmediğini, ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı olarak bu yıl açılan personel kontenjanlarına dair çalışma yaptıklarını, bu konudaki nihai kararı Başbakan Binali Yıldırım’ın onayına sunacaklarını kaydetti.

ENGELLİ İSTİHDAMI AÇIKLAMASI

Engelli istihdamının ilk defa AK Parti iktidarları döneminde getirildiğini ve düzenli olarak atama sistematiğine kavuştuğunu anlatan Ağbal, AK Parti iktidarları döneminde engelli vatandaşlara dönük her alanda önemli gelişmeler yaşandığını söyledi.

Maliye Bakanı Ağbal, anayasa değişikliğinin kuvvetler ayrılığını pekiştiren, demokratik hukuk devletini güçlendiren, hukuk devleti uygulamalarını yaygınlaştıran özelliğe sahip olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Adalet bu dönemde inşallah daha güçlenecek. Yasama, yürütme, yargı kendilerine anayasayla verilen görev ve yetkileri çok daha demokrasinin özüne, ruhuna uygun olarak kullanma imkanına kavuşacaklardır. Yeni anayasayla getirilen düzenlemeyle cumhurbaşkanlığı yardımcıları ve bakanların, milletvekilliğinden ayrıldıktan sonraki dönemde tekrar bu göreve dönmeleri, yeni getirdiğimiz cumhurbaşkanlığı sisteminin olmazsa olmaz bir unsuru. Güçler ayrılığı prensibine uygun olduğunu düşünüyorum.”

Bir Yorum

  1. aynen oyle en azından doguda gorev yapmş olan kısılere bı ayrıcalık tanınsın yas sınırı 30 olsun

  2. Bence yaş sınırı olmasın gerek ken sınavı ve sporu geçerler ise herkez hak kazansin askerlik yapsın geçemiyen ler yapmasın bu bizim devlet timiz için ve vatannimiz için çok çok iyi olur. Bence bu düşünül mesi gereken bir durum .. SAYIN CUMURBASKANİMİZ SAYGİLAR

  3. Bence yaş sınırı olmasın gerek ken sınavı ve sporu geçerler ise herkez hak kazansin askerlik yapsın geçemiyen ler yapmasın bu bizim devlet timiz için ve vatannimiz için çok çok iyi olur. Bence bu düşünül mesi gereken bir durum .. SAYIN CUMURBASKANİMİZ SAYGİLAR

  4. Bence yaş sınırı olmasın gerek ken sınavı ve sporu geçerler ise herkez hak kazansin askerlik yapsın geçemiyen ler yapmasın bu bizim devlet timiz için ve vatannimiz için çok çok iyi olur. Bence bu düşünül mesi gereken bir durum .. SAYIN CUMURBASKANİMİZ SAYGİLAR