Ekonomi

Bakan Albayrak Açıkladı ! Elektrik Faturasında İyileştirme Yapılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) 10. Sektör Toplantısı’na katıldı. Burada konuşma yapan Bakan Albayrak ELDER’in en önemli destekçilerinden birisi olduğunu ve Türkiye’nin geleceği için daha fazla sorumluluk alarak her zaman en iyi hizmeti vermesini beklediklerini söyledi.

Ayrıca Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak konuşmasında “Gelecek 10 yıl içinde asgari 50 bin megavatlık yatırımla sektörü büyütmeye devam edeceğiz. Vatandaşımızın cebine yansıyan faturayı düşürmek için inşallah bu iyileştirmelerin daha da ötesine gideceğiz.” ifadelerine yer verdi. Konu ile ilgili olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın açıklamaları şöyle oldu;

“REKOR YAŞANDI”

“2002’de ortalama bir hanenin yıllık elektrik tutarının asgari ücret içindeki payı yüzde 20,1 iken, 2016 ‘da bu rakam yüzde 6,3’e düşmüş durumda. Bu alanda olumlu ve pozitif bir gelişme ortaya koyduğumuzun en somut örneği. Son 15 yılda laf yerine hizmet ve icraat ürettik. Vatandaşımızın hakettiği hizmeti için çalışmalarımızı çok yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Giderek liberalleşen sektörde, altyapıda standartların sürekli yükseldiği bir yapıya doğru ilerliyoruz. 2016- 2020 yıllarında altyapı iyileştirmesi için özel sektör eliyle 18 milyar lira, kamu eliyle 12 milyar lira olmak üzere 30 milyar liradan fazla yatırım yapıyoruz. Mevcut hatlarımız, altyapımız yeterli değil. Enerji talep artışında dünyada Çin’den sonra ikinci, OECD ülkeleri arasında birinci olan Türkiye’den bahsediyoruz. Son 1 yılda enerji altyapısında büyük değişimler yaşadık. Doğalgazın elektrik üretimindeki payını yüzde 10 azaltarak, ithal gazın dış ticaret üzerindeki baskısını daha da azaltmak için çok çalışıyoruz. Yerli kaynaklardan elektrik üretiminde yüzde 49 ile rekor yaşandı.”

“İYİLEŞTİRMENİN DAHA ÖTESİNE GİDECEĞİZ”

 “Vatandaşımızın cebine yansıyan faturayı düşürmek için, inşallah bu iyileştirmelerin daha da ötesine gideceğiz. Yerli kömürün yeni nesil, doğa dostu ve ileri teknolojiye sahip santrallerin kazandırılması için gerekli altyapıyı hazırladık. Şu anda dünyadaki en ileri çevreci kriterlerle bu yatırımları yapacağız. Türkiye’de bir iş yapıyorsak en iyisini en çevrecisini ve doğru olanını yapmak zorundayız. Milletimizin hayır duasını almayan, teveccühünü kazanmayan hiçbir yatırımın başarıya ulaşmayacağını düşünüyoruz. Kaynaklarımız yüksek teknolojiyle milletimizin hizmetine sunulacak.” 

Kamupersoneli.net – ANKARA