Ekonomi

Bakan Albayrak'tan Bankalarla Alakalı Kritik Açıklama!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ABD Ticaret Odası, Turkish Heritage Organization, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) iş birliğiyle New York’ta düzenlenen “Türkiye’nin Finansal Reformları ve Türk Ekonomisi” konferansında açıklamalarda bulundu.

Ayrıca Bakan Albayrak yaptığı açıklamada; Türkiye’nin borç durumu kapsamında yükselişe gçen piyasa ekonomileri ve dünya ortalamasından daha iyi derecede olduğunu ifade ederek; “İhtiyaç halinde bankalara desteğe hazırız” dedi.

Bakan Albayrak’ın açıklamalarından satır başları;

“Ben 2011 yılında New York’ta yaşadım ve bu sebepten 11 Eylül saldırıları sonrasından yaşanan trawma dönemini çok iyi biliyorum.

Bakan Albayrak'tan Bankalarla Alakalı Kritik Açıklama!

Bu bağlamda 15 Temmuz’da sadece yüzlerce insan ölmedi, binlerce kişi yaralanmadı.  Tüm zorluklara rağmen 24 Haziran’da güçlü bir çoğunlukla büyük bir zafer kazandık.

Bizler ekonomik anlamda rakamlardan bahsedildiğinde rahatız. Kamu, hanehalkı bankaların ve özel sektörün borçlarına baktığımızda ise; 

Türkiye’nin gayet parlak bir performansa büründüğünü görüyoruz.

Bununla beraber Türkiye ekonomik kırgınlıklar konusunda yaşamış olduğu gelişmelerle ihtiyaç oluşması durumunda Türk hükümetinin gereken desteğini alacaktır” dedi.

Ayrıntılar geliyor.

Kamupersoneli.net I ANKARA