Ekonomi

Bakan Albayrak’tan müjde: Vatandaşlara aylık 1.170 TL maaş desteği verilecek!

Bakan Albayrak, koronavirüs salgını sebebiyle alınan önlemleri açıkladı. Albayrak, salgın sebebiyle ücretsiz izne çıkartılan ya da kısa çalışma ödeneğinden yararlanmayan vatandaşlara müjdeyi verdi. 3 ay boyunca, izne çıkartılan ve kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan vatandaşlara aylık 1.170 TL maaş desteği verilecek.

700 BİN BAŞVURU ONAYLANDI

Hazine be Maliye Bakanı Albayrak, sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamada, ‘Ekonomik İstikrar Kalkanı’ adımlarıyla ilgili bir takım değerlendirmelerde bulundu. Kısa çalışma ödeneğinden faydalanamayan ve ücretsiz izne çıkartılan vatandaşlar için 1.170 TL ödeme yapılacağını söyleyen bakan, bugün kadar 700 bin başvurunun onaylandığını, “Kısa çalışma ödeneğine bugüne kadar 200 binden fazla firma, 2 milyondan fazla çalışan kapsamında başvuruda bulundu. 700 bini onaylandı” şeklinde açıkladı.

Bakan Albayrak’tan müjde: Vatandaşlara aylık 1.170 TL maaş desteği verilecek!

ÖZEL BANKALAR BİZİ ÜZÜYOR

Koronavirüs salgını sebebiyle ekonomik anlamda pek çok önlem alınmaya devam ediyor. Kamu bankalarının vatandaşlara destek verdiğini, özel bankaların takındığı tavır sebebiyle bizleri üzmektedir açıklamasında bulunan Bakan Albayrak açıklamasında, “Kamu bankaları vatandaşın yanında dururken, özel bankaların takındığı tavır bizleri üzmektedir. Onları da sürece davet ediyorum” diyerek, özel bankalara çağrıda bulundu.

HİÇBİR ÜLKEDEN TALEBİMİZ OLMAMIŞTIR

Açıklamasında, kurum ya da ülkeden talebin olmadığını ifade eden Bakan Albayrak, “Küresel ticaret için farklı mekanizmaların devreye alınmasını destekliyoruz. Bunun dışında hiçbir kurum ya da ülkeden talebimiz olmamıştır” açıklamasında bulundu.