Ekonomi

Bakan Arslan Açıkladı! Döviz Artışı Uçak ve Demiryolu Bilet Fiyatlarını Etkileyecek Mi?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Havalimanları Muhabirleri Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen iftar programına katılarak orada önemli açıklamalarda bulundu.

İftar öncesinde basın mensuplarının sorularına yanıt veren Bakan Arslan yaptığı açıklamada ise dövizde yaşanan artışın uçak ve demiryolu bilet fiyatlarına etkileyip, etkilemeyeceğine yönelik olarak ifadeler kullandı.

Ulaştırma Bakanı Arslan’ın açıklamalarından satır başları;

Özellikle uçak biletleriyle ilgili havalimanı gelirlerimizin çoğu dövize endeksli, dolayısıyla masraflarımız da dövize endeksli olduğu için orada bir denge var, orada bir sıkıntı yok.

Ama herkes de biliyor ki spekülatif ve geçici bir şişirme bu. Biz hiçbir zaman günübirlik hareket etmiyoruz.

Bir aylık verilerle de hareket etmiyoruz. Uzun soluklu veriler ortalamasıyla hareket ediyoruz. Dolayısıyla bu anlamda herhangi bir işlem yapmamız söz konusu değil.

Hakeza tren biletlerinde de aynı şekilde herhangi bir artış yapmamız söz konusu değil. Böyle bir beklenti içerisine kimse girmesin. Kaldı ki bu şişirme rakamlar kısa sürede tekrar orijinal olması gereken yere gelecek.

Zaten onların bizi zorladığı nokta oyunlarla günübirlik cevaplar verelim istiyorlar.

Kusura bakmasınlar büyük bir ülke, güçlü bir ekonomi ve özellikle ekonomik istikrarı çok önemseyen bir hükümet olarak günübirlik beklentiler çerçevesinde hareket edip, günübirlik adımlar atmayacağımızı bilmeleri lazım.

Bizim şu an gerek havacılıkta gerek demiryollarında biletlerle ilgili herhangi bir ücret artışı yapmamız söz konusu değil…

Kamupersoneli.net I ANKARA