Ekonomi

Bakan Dönmez müjdeyi verdi! Kıdem ve ihbar tazminat başvuruları başladı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez kıdem ve ihbar tazminat başvurularının başlamasını bekleyen işçilere müjdeli haberi verdi.

KIDEM VE İHBAR TAZMİNATI BEKLEYEN ÇALIŞANLARI SEVİNDİREN HABER

Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) kabul edilerek 28 Temmuz’da Resmi Gazete’de yayımlanan Eynez kömür ocağında çalışırken Işıklar, Geventepe ve Atabacası maden ocaklarına aktarılan madencilerin kıdem ve ihbar tazminatı almaları onaylanan işçileri sevindiren haber Bakan Dönmez’den geldi.

Bakan Dönmez müjdeyi verdi! Kıdem ve ihbar tazminat başvuruları başladı!

BAKAN DÖNMEZ BAŞVURULARININ BAŞLADIĞINI AÇIKLADI 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yaptığı açıklamada, “Işıklar, Geventepe ve Atabacası kömür ocaklarında çalışan madencilerin, 28 Eylül’e kadar yapacakları başvuruyla tazminatları takip eden 6 ay içinde ödenecek. Başvuruda bulunarak tazminat almaya hak kazanan madencilerimizin ödemelerini süratle yapacağız. Madencilerimize dün olduğu gibi bugün de destek olmaya, haklarını korumaya devam ediyoruz. Bakanlık olarak madenlerdeki denetim faaliyetlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Kanun teklifinin hazırlanmasında ve yürürlüğe girmesinde emeği geçenlere teşekkürlerimi iletiyorum. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Ayrıca Bakan Dönmez, “Eynez kömür ocağında çalışan madencilerimize de başvuruda bulunup tazminat almaya hak kazanan 2 bin 50 madencimize toplamda 36.2 milyon TL’lik kıdem ve ihbar tazminatlarını ödedik” ifadelerini kullandı.