Ekonomi

Bakan Eroğlu: Orman Köylüsüne 150 Milyon TL Destek Verildi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AA muhabirine çeşitli açıklamalarda bulundu. Bakan Eroğlu yaptığı açıklamada, Orman Genel Müdürlüğünce orman köylüsüne gelir getirici projelerde kredi ve hibe desteğinde bulunulduğunu belirtti. Konu ile ilgili olarak Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun açıklamaları şöyle oldu;

 “Yürüttüğümüz çalışmalarla orman köylümüzün yüzünü güldürmeye devam edeceğiz.”

150 MİLYON TL DESTEK

“Or- Köy kredileri çok değişik alanlarda verilebiliyor ama köylülerimiz tarafından en çok süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, fenni arıcılık ve güneş enerjisi kredileri talep görüyor. Bu çerçevede 2016 yılında 12 bin 309 aileye, 150 milyon liralık destek verdik.” 

1 MİLYAR 240 MİLYON TL DESTEK

“Son 14 yılda farklı alanlarda 194 bin 970 aile ve kooperatife yaklaşık 1 milyar 240 milyon liralık kredi desteği sağladık. 2017 yılı için de planlamalarımızı tamamladık. 2017 yılında 10 bin 690 aileye 120 milyon lira tutarında kredi desteği vermeyi hedefliyoruz. Biz her zaman orman köylümüzün yanında olduk, bundan sonra da böyle olacak. Orman köylüleri bizim hasmımız değil hısmımızdır. 177 yıllık geçmişi olan orman teşkilatımız, her zaman olduğu gibi bugün de orman köylüsünün yanında yer alıyor. Orman köylülerine desteğimiz artarak devam edecek.”

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. bi orman mühendisi alımı yapamadınız sayın bakanım aylardır müjde bekliyoruz hala ses seda yok alım olmayacak mı..?!?