Ekonomi

Bakan Fakıbaba: Mazot ve Gübre Desteklerinin Ödemelerine Başladık

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba bugün yaptığı açıklamayla beraber çiftçilerin kullandığı mazot fiyatının yarısını ödeyeceklerini ifade ederek; “Mazot ve gübre desteklerimize bugün itibariyle başladık ve ödemeleri yapıyoruz.” dedi.

Gıda Bakanı Fakıbaba üretim maliyetini azaltmak adına mazot desteğinin ilk olarak 2003 yılında Adalet ve Kalkıma Partisi olarak başlatıklarını ifade ederek 2005 yılında ilk kez doğrudan çiftçilere bu imkanların sağlandığını ifade etti. 

Gıda Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba yaptığı yazılı açıklamada;

“Mazot ve gübre desteklerini bugünden itibaren üreticilerimize ödemeye başlıyoruz. Bu kapsamda yaklaşık 2,5 milyar liralık ödeme gerçekleştireceğiz. Bugün saat 18.00’den sonra başlayacak ödemeler, gelen icmaller ve kimlik numaralarına göre gerçekleştirilecek. Bu 2,5 milyar liralık destekle birlikte, 1 Ocak 2018 tarihinden bu yana çiftçilerimize toplam 4 milyar liralık destek ödemesi yapmış olacağız. Böylelikle 2018 yılı destekleme bütçesi olan 14,5 milyar liranın yüzde 28’ini ödemiş olacağız. Söz konusu destek ödemelerinin üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi

Kamupersoneli.net I ANKARA