Ekonomi

Bakan Nurettin Canikli: Dolar Seçimlerden Sonra Daha da Düşecek

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli seçim çalışmaları kapsamında İstanbul’daydı. Burada bir takım ziyaretler gerçekleştiren Bakan Canikli burada halka seslendi. Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli yapmış olduğu konuşmasında ekonomiye dair açıklamalarda bulunarak ekonominin normale dönmesi için seçim sonrasını işaret etti. 

SEÇİMLERDEN SONRA DOLAR DAHA DA DÜŞECEK

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ekonomiye dair açıklamalarında Türkiye’nin ekonomisinin güçlü olduğunu ve bu tür saldırıları atlatabileceğini söyledi. Doların 6 lira seviyelerine geleceği yönündeki iddiaların boşa çıktığını ifade eden Bakan Canikli, doların seçimlerden sonra daha da düşeceğini söyledi.

“En ağırıyla da yine 15 Temmuz’dan sonra özellikle uluslararası derecelendirme kuruluşlarının Türkiye ile ilgili değerlendirme notları evresinde uğraştık. Çünkü yabancı yatırımcı onların vereceği nota bakıyor ve zaten bir darbe teşebbüsü yaşanmış. Yabancı sermaye zaten hassas ve kırılgan, 5 milyon dolarlık bir yatırımı bu ülkeye yaparken o ülkeyle ilgili bir problem varsa o parayı oraya yatırır mısınız? Onun ekonomi üzerinde etkileri çok oldu. Allah’a şükürler olsun, o dönemi atlattık. O dönemi atlattıktan sonra hep söylüyorum, Türkiye’nin ekonomisini hiç kimse sarsamaz, istikrarını ortadan kaldıramaz. Bugün 6 lira seviyesine gelecek denilen dolar şu anda 4.50 lira seviyesinde, esas seçimden sonra daha da düşecek.”

TERÖR KONUSU

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, İstanbul’da yapmış olduğu konuşmasında ayrıca terör konusuna da değindi. Terör konusunda atılan adımları değerlendiren Bakan Canikli milli silahlaın önemine değindi. 

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli seçim çalışmaları kapsamında İstanbul’day”Şimdi İHA ve SİHA’lar var. 12 bin feetten yerde ne var görebiliyor. Bir defasında Hava Kuvvetleri Karargahı’nda canlı olarak operasyonları izlemiştim. Yüzde yüz yerli, tamamı yerli, her şeyi yerlidir. Şimdi artık askerimiz dağda terörist ararken hayatını tehlikeye atacak bir şekilde dolaşmıyor. Teröristleri 24 saat izliyoruz, o yüzden kafalarını kaldıramıyorlar. PKK’nın en büyük özelliği büyük gruplar halinde dolaşarak kalabalık saldırmasıydı. Geçmişte yaptıkları bütün saldırıları 15’er 20’şer kişilik gruplar halinde yapmıştır. Şimdi grupları ikiye düşürdüler. Yukarıdan anında tespit ediyoruz, gece gündüz fark etmiyor, İHA tespit ediyor, nerede olursa olsun füzeyi gönderiyor.”dı. Burada bir takım ziyaretler gerçekleştiren Bakan Canikli burada halka seslendi. Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli yapmış olduğu konuşmasında ekonomiye dair açıklamalarda bulunarak ekonominin normale dönmesi için seçim sonrasını işaret etti. 

Kamupersoneli.net – ANKARA