Ekonomi

Bakan Özlü: İşsizliğin Çaresi Girişimcilik

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 2010 yılından bugüne kadar, kendi işini kuran 42 binden fazla girişimciye 914 milyon lira destek sağladıklarını vurgulayarak açıklamalarda bulundu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile Gençlik ve spor Bakanı Osman Aşkın Bak, borsa İstanbul Grubu’nun ev sahipliğinde İstinye’deki Borsa İstanbul’da düzenlenen, ‘Türkiye Girişimcilik Zirvesi’ katıldı.

Girişimciliğin önemini vurgulayan Bakan Özlü, bütün ekonomi politikalarının hedefinin girişimcinin önündeki engelleri kaldırmak olduğunu kaydetti. Türkiye’nin girişimcinin desteklenmesi konusunda büyük yol kat ettiğini vurgulayan Bakan Özlü, Bakanlık olarak KOSGEB ve TÜBİTAK aracılığıyla, hayata geçirilen projeler hakkında katılımcılara açıklamalarda bulundu. 

23 Bin Eğitim Programı ile 785 Bin Katılımcı Eğitimi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü TÜBİTAK ve KOSGEB’in vermiş olduğu destekle ilgili; ” İki kuruluşumuzun genç girişimcilere sunduğu programlarda 10’a yakın destek programı var. Son 7 yılda, 81 ilimizde, yaklaşık 23 bin eğitim programı açtık. Bu programlarda 785 bin katılımcıya girişimcilik eğitimi verdik. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığımız protokol kapsamında, girişimcilik dersi alan 225 bin gencimize, Yeni Girişimci Destek Programına başvuru hakkı tanıdık.

42 Bin Girişimciye 914 Milyon Lira Destek

Üniversiteler tarafından, örgün eğitim kapsamında verilen girişimcilik dersleri için, 141 üniversiteye Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi bünyesinde onay verdik. 2010 yılından bugüne kadar, kendi işini kuran 42 binden fazla girişimcimize, 914 milyon lira destek sağladık.

19 binden fazla kadın girişimcimiz, bu desteklerden yararlandı. 18-29 yaş arasındaki 12 bin genç girişimciye, toplam 200 milyon lira destekte bulunduk” açıklamasında bulundu. 

Girişimcilik Zihniyeti Kazandırılmaya Çalışılıyor

Bakan Özlü, girişimcilere destek sağlarken, bir yandan da girişimcilik zihniyetinin yerleştirmeye çalıştıklarını vurguladı. Ekonomide kuralların yeniden yazıldığını vurgulayan Özlü, teknoloji çağında her şeyin çok çabuk değiştiğine dikkat çekti. 

Bakan Özlü; “Girişilen işin büyümesi, güçlenmesi ve rekabet koşullarında öne geçebilmesi için inovasyon, girişimciliğin ayrılmaz bir parçası haline gelmiş durumda. İşinizi, üretiminizi, Ar-Ge ve inovasyonla geliştirmezseniz, girişiminiz maalesef işe yaramayacaktır. O yüzden girişimcilerimize verdiğimiz destekler kadar, onların Ar-Ge ve inovasyon becerilerini de teşvik ediyoruz.

İşsizliğin Çaresi Girişimcilik

İşsizliğin çaresi girişimciliktir. Zamanın ruhunu yakalayan, kendine güvenen, hayallerine sınır koymayan girişimcilerimiz sayesinde, gelişeceğiz, büyüyeceğiz, kalkınacağız. Türkiye’nin girişimcilere, yeni girişimciye ve Türkiye’nin girişimci ekonomisine ihtiyacı var. Türkiye girişimci ekonomisi ile bir sıçrama yapacak” sözlerine yer verdi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, hükümet ve Bakanlık olarak girişimciliği her koşulda teşvik etmeye devam edileceğinin altını çizdi.

Kamupersoneli.net – ANKARA