Ekonomi

Bakan Pakdemirli'den Çok Önemli Açıklama: Destek Ödemeleri Bugün Başlıyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli gündeme ilişkin çeşitli açıklamalarda bulundu. Bakan Pakdemirli’nin açıklamalarının detaylarını okuyucularımızla paylaşıyoruz.

BAKAN PAKDEMİRLİ’NİN AÇIKLAMALARI

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamalarında “2021 yılı içinde Türkiye bu konuda ithalata bağımlı olmaktan kesinlikle çıkacaktır” ifadelerine yer verdi. 

Bunun yanı sıra et ithalatı hakkında da değerlendirmelerde bulunan Bakan Pakdemirli açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Önümüzdeki 6 ay içerisinde kasaplık hayvanla ilgili herhangi bir ithalatımız olmayacak. Bunu net söyleyebilirim ama Türkiye (tüketimini) 6 kilodan 15 kiloya çıkarırken üretimini yüzde 70 artırmış. Bugün itibarıyla tüketici tercihleri proteinde bir miktar daha ette olduğu için bizim bu konuyla ilgili ithalat bağımlılığımızı tamamen ortadan kaldırmamız 3 senelik bir program. 2021 yılı içinde biz artık ‘tamamen Türkiye bu konuda ithalata bağımlı olmaktan kesinlikle çıkacaktır’ diyebiliyoruz”

ÖDEMELER BUGÜN BAŞLIYOR

Çiftçilere verilecek olan destekler hakkında da Bakan Pakdemirli “Çiftçilerin hesabına bugün saat 18.00’den itibaren 490 milyon TL tarımsal destek ödemeleri yapılmaya başlanacak” dedi.

Bir Yorum

  1. Biri şu bakan a desteklemeyle tarımsal üretimin sürdürülebilir olmadığını anlatsın..