Ekonomi

Bakan Pakdemirli duyurdu: Yüzde 75’i hibe edilecek!

Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi adı altında başlatılan proje şu an 21 ilde uygulanıyor. Uygulamaya göre, toprağın üretime kazandırılabilmesi için tohumların yüzde 75’i hibe olarak verilecek.

DAĞITIMA BAŞLANDI

Öncelikli olan tohumların dağıtımının başlandığı açıklandı. Pakdemirli, ekimi yapılacak ürünler arpa, kuru fasulye, mısır, buğday, çeltik ve ayçiçeği olarak ifade etti. Proje bütçesinin 20 milyon olduğunu ifade eden bakan, bitkisel üretim değerinin 220 milyon civarında olduğunu açıkladı.

Bakan Pakdemirli duyurdu: Yüzde 75’i hibe edilecek!

PROJE KAPSAMINDA YER ALAN İLLER

Bakan Pakdemirli, üretimin arttırılması için projenin uygulanacğaını ifade etti. Proje 21 ilde hayata geçirildi. Proje kapsamında yer alan iller şu şekilde:

Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Bingöl, Çanakkale, Erzincan, Erzurum, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Muş, Nevşehir, Niğde, Samsun, Sivas, Tokat, Uşak ve Yozgat

YÜZDE 25’İ ÇİFTÇİ KATKISIYLA

Bakan Pakdemirli, konuyla ilgili yaptığı açıklamada yüzde 75’ini proje kapsamında hibe edileceğini ifade ederken, yüzde 25’inin çiftçilerin katkısıyla karşılanacağını açıkladı. Bakan, yapmış olduğu açıklamasında şunları kaydetti:

“Yaz dönemi ekilişlerinde kesinti yaşanmaması ve mümkün olan tüm işlenebilir arazilerde ekiliş için ‘Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi Programı’ başlattık. Bu projeyle ülkemiz için, hububat, baklagil ve yağlı tohumlu bitkiler gibi stratejik ürünlerde rekolte artışını sağlamayı, aynı zamanda üreticilerimizi bu dönemde üretime yönlendirmeyi, dolayısıyla da tarım arazilerinin etkin şekilde kullanılmasıyla tarımsal üretimin artırılmasını hedefliyoruz. Program doğrultusunda mevcut üretim alanlarına ilave yazlık ekiliş yapılabilecek alan ve ürün deseni bilgileri toplandı. Yazlık ekim yapılabilecek alanlarda ekilişlerin kesintiye uğramaması ve tüm ekilebilir arazilerin üretime katılması için, bu proje kapsamında belirlenen 21 ilde üreticilerimize tohumların yüzde 75’ini hibe ediyoruz. Yüzde 25’i ise çiftçi katkısıyla karşılanacak