Ekonomi

Bakan Sarıeroğlu Açıkladı: İş Gücüne Destek İçin 400 Türk Lirası Yardım Verilecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu yaptığı açıklamalarla beraber iş gücüne destek verecek uygulamayı hayata geçireceklerini söyledi. Bakan Sarıeroğlu işbaşı eğitim programlarına ve mesleki eğitim kurslarına katılan kadınlarımızın bakmakla yükümlü oldukları 2-5 yaş arası çocuklarının bakım ihtiyacı olarak 400 Türk Lirası ödeme yapılacağını açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu yaptığı açıklamada; “Türkiye’nin ekonomisinde tam anlamıyla pozitif bir hava hakimdir. Bunun en büyük etkisini Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde başlayan Milli İstihdam Seferberliği’nin sonuçlarında ve açıklanan kasım ayı iş gücü istatistiklerinde görmekteyiz.” dedi. 

Bugün sabah saatlerinde açıklanan 2017 Kasım dönemi iş gücü piyasası verilerine göre 2016’da Kasım ayında yüzde 12,1 oranında belirlenen işsizlik oranlarının 1,8 puan azalarak 10,3 seviyelerinde gerilediğini işaret eden Sarıeroğlu Kasım 2017’ye ilişkin iş gücü istatistikleriin hükümetin aldığı yapısal tedbirlerin ve uygulamanın bulunduğunu ifade etti. 

BİR SENDEN BİR BENDEN UYGULAMASI

Bakan destekleri olan Bir Senden Bir Benden uygulamasıyla alakalı olarak yaptığı açıklamada; “Bir desteğimiz olan Bir Senden Bir Benden uygulamamızla beraber 1- 3 çalışanı olan imalat sektöründe faaliyetine devam eden ve bu alanda ustalık belgesi bulunan işverenlerimizin mevcut sigortalı sayısının üzerine ilave olarak istihdam edecekleri gençlerin 18-25 yaş ücretini sosyal sigorta primlerini ve vergilerini bir ay iş veren tarafından karşılanacak takip eden ay devlet oalrak biz karşılayacağız. 2018 yılında İşbaşı Eğitim Programlarının sürelerini uzatmaya gittik. Gençlerimiz için destekleyici düzenlemeler yaptık. 3 ay süreyle uyguladığımız işbaşı eğitim programlarının süresini imalat ve bilişim sektöründe yer alan meslekler için 6 aya artırdık. Programlarımıza katılan vatandaşlara ödediğimiz cep harçlıklarının miktarı 61 Lira 65 kuruş olarak güncelledik. Ayrıca yine işbaşı eğitimlerinin siber güvenlik, kodlama gibi çağımızın geleceği olan mesleklerin alanlarında düzenelemeler yaptık. Katılımcıların genç 18- 39 yaş arasında olmasıyla berabe program süresini 9 aya kadar uzatttık, cep harçlıklarını ise 75 Türk Lirasına kadar çıkardık.” dedi. 

KADINLARIN İŞGÜCÜ PROGRAMLARINA DESTEK VERİLECEK

Çalışma Bakanı Sarıeroğlu kadınlara yönelik olarak işgücü katılımı destekleyici bir uygulama başlattıklarını ifade ederek; “Sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenecek olan işbaşı eğitim programlarına ve meslek eğitim kurslarına katılım gösteren kadınlarımızın bakmakla yükümlü oldukları 2-5 yaş arası çocukları için aylık 400 Türk Lirası bakım desteğini kurslar boyunca karşılayacağız.” ifadesinde bulundu.

Kamupersoneli.net I ANKARA

Bir Yorum

  1. Sayın çalışma bakanı özel sektöre yönelik denetlemeleri artırmalısınız. Part time diye işe alıp haftanın 7 günü sabah sekizden akşam sekiz-ona kadar çalıştırıyorlar. Canımız çıkıyor, tatil de yok. Biz köle miyiz? Bu kölelik sistemine dur deyin. Özel sektörlere sıkı denetim gelmeli, bunun için binlerce denetleme personeli alıp gerekirse her ay denetim yaptırmanız biz gariban vatandaşlar açısından çok iyi olur.