Ekonomi

Bakan Sarıeroğlu: İşe Başlayanların Yetim Aylığı Kesilmeyecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu yaptığı açıklamada işe giren gençlerin yetim aylıklarının kesilmeyeceğini ifade ederek, yeşil pasaportların iptal edilmeyeceğini ifade etti. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu katıldığı; 2. Avrasya Ülkeleri Kamu İstihdam Kurumları Çalıştayı’nda Meclise gönderilen istihdam paketleriyle alakalı olarak açıklamalar yaptı. Bakan Sarıeroğlu; “Bu hafta itibariyle Meclis’e gönderilen yeni istihdam paketimizle beraber yeni bir ivme kazanacağız. 2018 yılında işsizlik oranlarımızın tek haneli rakamlara indirilmesi birinci önceliğimizdir. Kadınların, gençlerin ve engelli kardeşlerimizin istihdam edilerek oranlarının artırılması temel önceliğimiz olarak belirledik. İstihdam teşviklerimizde yeni bir modeli ortaya koyduk. Özel sektör, ve STK’larla beraber işbirliği yapacağız. Ayrıca istihdam teşviklerinin sürelerini arttırmış durumdayız. Teşvik uygulamalarımızı asgari ücret sınırından çıkarmaktayız. Prime esas kazancın üst limitiyle alakalı olarak sınırı belirledik.” ifadelerini kullandı.

YETİM AYLIKLARI KESİLMEYECEK

Ayrıca diğer bir konu olan yetim aylıkları hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Sarıeroğlu; gençlerin bundan sonraki süreçte herhangi bir iş yerine girdikleri süreçte yetim aylıkları kesilmeyecek. Sarıeroğlu yeşil pasaportlarının ise gençlerin işe girmeleri dahilinde iptal edilmeyeceğini ifade etti.

Kamupersoneli.net I ANKARA