Ekonomi

Bakan Sarıeroğlu'ndan 10 Bin TL'lik Kupon Sistemi Müjdesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu bugün yaptığı açıklamalarda eğitim düzeyinin artırılmasını amaçladıklarını belirterek; gençlerimiz için 10 Bin Türk Lirasını bulan kupon sistemi hazırladıklarını belirtti. Ayrıca istihdam edilen kişi sayısıyla alakalı olarak açıklamalarda bulundu.

İŞKUR sadece yurt dışına işçi gönderen bir kurum olarak hatırlandığı süreçten itibaren Türkiye’nin dört bir tarafından faaliyet gösteren kurum haline geldiğini ifade eden Bakan Sarıeroğlu; “Sadece 2003 yılında 135 bin kişiye istihdam sağladık. İŞKUR bu zamanlara geldiğimizde 1 Milyon 27 bin kişiyi işe yerleştirmiştir. Önümüzde bulunan dönemlerde personel sayımız artacak. İllerimizde ki etkinliğimizi arttırmayı planlıyoruz. Bilişim alt yapımızı güçlendirmek istiyoruz. 1 Milyon 27 bin kişilik yerleştirme rekorumuzu arttırmakta karar kıldık. Ayrıca  iş gücü piyasamızın ihtiyacı olan nitelikte iş gücünün Mesleki eğitim kurslarımız ve iş başı eğitim programlarımızla girişimlik desteklerimizle de iş gücü piyaslarımızda çok ciddi bir dinanizm sağladık.” dedi. 

10 BİN TÜRK LİRASINI BULAN KUPON SİSTEMİ

Mesleklerin eğitimleriyle alakalı olarak açıklamada bulunan Bakan Sarıeroğlu; “Bizler sadece koordinasyonu gerçekleştirmekteyiz. Eğitimlerin içeriğinin hazırlanması tamamen iş verenlerimizle hazırlayacağımız bir format haline gelecek. Gençler bizim açımızdan çok önemli bu konuda çok radikal kararlarımızı Meclis’te torba kanununa koymuş durumdayız. Genç kardeşlerimizin kendi ihtiyaç duyduğu alanda, kendilerinin belirledikleri yerde bir eğitim imkanına kavuşmayı sağlayacağız. 10 Bin Türk Lirasına kadar ulaşan bir kupon sistemimiz olacak ve bizlere başvuruda bulunacaklar. İstedikleri şekilden eğitim almalarına imkan sağlayacağız.” ifadelerinde bulundu. 

Kamupersoneli.net I ANKARA