Ekonomi

Bakan Selçuk müjdeyi verdi: 2,3 milyon aileye daha 1000 TL nakit para yardımı yapılacak!

Türkiye’de corona virüsü önlemleri kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere 1000 TL nakit para yardımı yapıldı.

BAKAN SELÇUK MÜJDEYİ VERDİ

Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yapılan 1000 TL nakit para yardımın ardından Bakan Zehra Zümrü Selçuk müjdeyi verdi.

Bakan Selçuk müjdeyi verdi: 2,3 milyon aileye daha 1000 TL nakit para yardımı yapılacak!

2.3 MİLYON AİLEYE DAHA 1000 TL NAKİT PARA YARDIMI YAPILACAK

Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrü Selçuk yaptığı açıklamada,  “2 milyon 111 bin hanemize biner lira teslim ettik. 2. fazda biner lira daha ulaştıracağız 2,3 milyon haneye biner lira ulaşmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Bakan Selçuk açıklamaları şöyle:

Koronavirüs salgını başladığından itibaren bütün bakanlarımız yoğun bir çalışma içerisine girdi. Tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.

Öncelikle evde kalmalarını sağlamak adına raporların geçerli sayılmasına devam edildi. Biz bütün kuruluşlarımızla, Sağlık Bakanlığının kurallarına uymaya devam ediyoruz. Mecbur kalmadıkça sokağa çıkmamalarını tavsiye ediyoruz bütün vatandaşlarımızın.

Koronavirüs haricinde de biz vatandaşlarımıza her daim dokunuyoruz. Vakıflara yaptığımız yardımı 180 milyona çıkardık, ilerleyen günlerde bunu daha da artıracağız.

2,3 milyon haneye biner lira ulaştırmayı hedefliyoruz.

Kısa Çalışma Ödeneği kapsamında 1752 ile 4 bin 380 lira arasında bir desteği çalışanlarımıza sunacağız. 3 ay boyunca başvurular geçerli olacak. Tüm iş yerlerine bu ödeneğe başvurmaları çağrısı yapıyorum.