Ekonomi

Bakan Selçuk resmen duyurdu! Her haneye 1000 lira destek

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ev sahipliğinde online gerçekleştirilen “Ortak Paylaşım Forumu 2020” toplantısına katılan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamalarında salgın sürecinde çalışma hayatında birçok tedbirin hayata geçirildiğini, salgın başlamadan çok daha önce olası bir duruma hazırlıklı olunduğunu belirtti.

Açıklamalarında “Bizim çok kapsamlı ve çok geniş bir genel sağlık sigortamız var. Türkiye’de bu sayede nüfusumuzun yüzde 99’u bu kapsama alanında. Ayrıca geniş bir sağlık alt yapımız var.” ifadelerini kullanan Bakan Selçukd “Salgın başlamadan bizim alt yapı anlamında ve sağlık sigortacılığı anlamında çalışmalarımız hazırlıklıydı.” dedi.

4 MİLYON HANEYE DESTEK 

Sosyal yardım destek programının 3 aşamadan oluştuğunu, her bir aşamada ekonomik destek sağlandığını dile getiren Bakan Selçuk, ilk etapta 4 milyon haneye 1.000 liralık yardım verildiğini aktardı.

SYDV’LER İLE GÖRÜŞÜLDÜ 

Konu ile ilgili olarak Bakan Selçuk açıklamalarının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Düzenli yardımların haricinde ilk aşamada bu şekilde bir can suyu verildi. Daha sonrasında normalde muhtaçlık seviyesinde olmayıp pandemi sebebiyle yardıma ihtiyaçları olanlara yönelik bir program hazırladık. Beyan esaslı gelen başvuruları da kontrol ederek sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarımızla görüştük.

1000 LİRALIK YARDIM DEVAM EDİYOR

Bu sayede 1,8 milyon haneye 1.000 TL ulaştırmış olduk. Aynı zamanda vakıflarımıza gönderdiğimiz periyodik paylarımız var, onu iki katına çıkardık. Hala da bu sürece devam ediyoruz. Bir ihtiyacı tespit ettiğimiz an 1.000 TL yardıma devam ediyoruz. Diğer yandan, kısa çalışma ödeneğiyle istihdam kaybı yaşanmasın diye destek sağlıyoruz.”