Ekonomi

Bakan Selçuk'tan Kısa Çalışma Yönetmeliği'nde Değişiklik Hakkında Açıklama

Resmi Gazete’nin 9 Kasım tarihli sayısında Kısa Çalışma ve Kısa Çalışma Ödeneği Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımlandı. 

Söz konusu yönetmelikte yapılan değişiklilere ilişkin ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yazılı bir açıklamada bulunarak uygulamaya giren yeni düzenleme hakkında bilgi verdi. 

KISA ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ’NDE DEĞİŞİKLİK

Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kısa çalışma yönetmeliğinde yapılan değişikliğe dair yapmış olduğu açıklamasında, yapılan düzenlemenin Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalanma kararını daha esnek ve daha hızlı alınacağını sağlayacağını söyledi. Çalışma Baknalığı’nın istihdam piyasasındaki gelişmeleri yakından takip ettiğini ifade eden Zehra Zümrüt Selçuk gelişmeleri değerlendirmek üzere işverenler ve çalışanlarla gerçekleştirilen toplantılarda istihdam koruma tedbirlerinin alındığını söyledi. 

Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un Kısa Çalışma Ödeneği Açıklaması

“Kısa Çalışma Ödeneği, genel ekonomik, sektörel, bölgesel zorlayıcı sebeplerle iş yerindeki haftalık çalışma sürelerinin geçici olarak en az üçte bir oranında azaltılması veya süreklilik şartı aranmaksızın iş yerinde faaliyetin tamamen veya kısmen en az dört hafta süreyle durdurulması hallerinde istihdamı koruyan bir uygulamadır.

Bu uygulama ile birlikte iş yerinde üç ayı aşmamak üzere sigortalılara çalışamadıkları dönem için gelir desteği sağlanmaktadır. Yaptığımız yönetmelik değişikliği ile ‘dışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel durumları’ da Kısa Çalışma Ödeneği kapsamına dahil ettik. Bu düzenleme istihdam piyasamızın desteklenmesi açısından önem arz etmektedir. Böylece işçilerimizi ve işverenlerimizi konjonktürel gelişmelerden kaynaklı yaşanabilecek durumlara karşı daha güçlü kılıyoruz. Kısa Çalışma Ödeneği, firmaların istihdamlarını korumalarına imkan verdiği için artan talebe de hazırlıklı olmalarını sağlayacaktır.”

Kamupersoneli.net – ANKARA