Ekonomi

Bakan Selçuk'tan Sevindiren Açıklama: 1082 Lira Destek Ödeniyor

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk çok önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk açıklamalarında 144 binden fazla çocuğa 155 milyon liralık destek ödemesi yapıldığını vurguladı. Ayrıca Bakan Selçuk açıklamalarının devamında SED kapsamında çocuklara sağlanan destek miktarlarına zam geldiğini bu tutarın da 1082 lira olduğunu ifade etti.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk açıklamalarının devamında “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, ekonomik nedenlerle kurum bakımına bırakılmaması için önce aileleri ve yakınlarının yanında kalmasını destekliyoruz. Bu kapsamda aylık 144 bin çocuğumuz için 155 milyon TL Sosyal Ekonomik Destek (SED) sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

1082 LİRAYA YÜKSELDİ

Bu yardım ödemesi ailesinin yanında bakımı yapılan çocukların akranları ile aynı şartlara sahip olması için yapılmaktadır. Daha önce Sosyal Ekonomik Destek hizmetinde çocuk başına 1023 lira ödeme yapılıyordu. Ancak yapılan zam doğrultusunda Temmuz ayında ödeme miktarı 1082 liraya yükseldi.

Bakan Selçuk açıklamasının devamında,  koruyucu ailelere de çocuk başına yapılan ödemede miktarın 1.485 TL’den 1.687 TL’ye çıkarıldığının bilgisini paylaştı.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk açıklamalarında ihtiyaçları doğrultusunda uygulanan sosyal hizmet modelleri ile düşük gelirli birey ve ailelerin desteklendiğini belirtti ve dezavantajlı durumdaki bireyleri çeşitli hizmet ve sosyal yardım modelleri ile desteklendiğini vurguladı.