Ekonomi

Bakan Selçuk’tan flaş asgari ücret açıklaması!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’tan asgari ücret açıklaması geldi. Bakan Selçuk açıklamasında, “Komisyonda bütün sosyal tarafların, kamunun teklifleri, önerileri, talepleri, görüşleri bağımsız, objektif ve şeffaf bir şekilde yapılan toplantılarda dinlenmektedir” dedi.

thumbs-b-c-c2b6eae75a8775f8e6b5bd862c679911.jpg

SÖZ ALDI

Görüşme devam ederken, teklifin 13. maddesine ilişkin söz alan İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı, bütçe ile yerel yönetimlerin dış borç kullanmasının sınırlandırıldığını belirtti. Sıdalı ifadesinin devamında, iktidarın, “Kaynak için bana gelmeyin, dış borçlanmada Hazine garantisi veremem” dediğini ileri sürdü.

“SAADET ZİNCİRİ KURDUNUZ”

Belediyelerin AK Parti yönetim döneminde borç batağına düştüklerini söyleyen Sıdalı, şu ifadeyi kaydetti:

“Belediyelere halk yetki verdi ama siz para vermediniz, borçlanmayı da kayırarak saadet zinciri kurdunuz. Kendi belediyelerinizde para, kentlerimizin su kayıp kaçaklarını azaltmak yerine verimsiz yatırımlara yönlendirildi. Bugün İstanbullular, Antalyalılar, Bursalılar ucuz su tüketemiyorsa sorumlusu sizin belediyeleriniz, sizin yanlış borçlanma izinlerinizdir”

headline.jpg

1,5 KATLIK ARTIŞ SAĞLADIK

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, ise daha sonra milletvekillerinden gelen soruları cevaplandırdı. Bakan Selçuk, asgari ücrete ilişkin şu açıklamayı kaydetti:

“Asgari ücret devlet, işçi ve işveren kesimlerinden oluşan üçlü bir yapı içerisinde bağımsız bir komisyon olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenmektedir. Komisyonda bütün sosyal tarafların, kamunun teklifleri, önerileri, talepleri, görüşleri bağımsız bir şekilde, objektif ve şeffaf bir şekilde yapılan toplantılarda dinlenmektedir. 18 yıllık döneme de baktığımız zaman, reel artış olarak 2020 Ocak itibarıyla 1,5 katlık bir artış sağlamış durumdayız”

Bir Yorum

  1. Onsekiz yılda 1,5 katı reel artış. Ne ulaşılmaz artış? Gözlerimiz yaşardı.