Ekonomi

Bakan Tüfenkci'den Ekonomiye İlişkin OHAL Açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Türfenkci ekonomiye ilişkin OHAL açıklamasında bulundu. Bakan Tüfenkci OHAL’in Fransa’yı etkilemediğini OHAL’in kaldırılarak önemli yasaların yürürlüğe girdiğini ifade ederek Türkiye’nin de böyle yapabileceğini belirtti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci açıklamalarında ekonomiye ilişkin OHAL hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Bakan Tüfenkci Kasım ayı itibariyle yabancı yatırım tutarının 9 milyar dolar olduğunu, 2016 seviyesini ise yıl sonunda yakalayabileceğini ifade etti. Ayrıca Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci açıklamalarında bu kapsamdaki OHAL eleştirilerini samimi bulmadığını belirtti.

OHAL AÇIKLAMASI

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci OHAL’in Fransayı çok etkilemediğini ifade ederek bazı görüşlere göre OHAL’in Türkiye’yi etkilediğini bildirdi. Ayrıca Bakan Tüfenkci Fransa’nın OHAL’i kaldırıp içindeki bazı maddelerin yasaya koyulduğunu ve aynı işlemi Türkiye’nin de yapabileceğini belirtti. Bakan Tüfenkci açıklamalarında “Kim ne derse desin, OHAL diyenler samimi değiller.” diyerek Sermaye’nin geldiğinde Başbakanlık Yatırım Ajansı önüne düştüğü ve kapı kapı dolaştığını bildirdi.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA