Ekonomi

Bakan Tüfenkci Uyardı: Borcunuzu Siliyoruz Diyenlere İtibar Etmeyin

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, borçlarını zamanında ödemeyip hakkında icra takibi başlatılan tüketicileri uyardı.

Bakan Tüfenkci, ‘Borcunuzu sildiriyoruz’ şeklinde vaatler vererek haksız kazanç sağlayan kişiler konusunda vatandaşları bilgilendirmek amacı ile açıklamada bulundu. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, son dönemlerde özellikle GSM abonelikleri başta olmak üzere borçlarını zamanında ödeyemeyip haklarında icra takibi başlatılan tüketicileri uyardı.

‘Borcunuzu Sildiriyoruz’ Sözlerine İnanmayın

Bakan Bülent Tüfenkci, , özellikle danışmanlık firması adı altında bazı firmaların/kişilerin sosyal mecra, kartvizit, internet gibi muhtelif mecralar aracılığıyla yaptıkları reklamlar sonucunda “Borcunuzu sildiriyoruz” gibi aldatıcı vaatlerde bulunarak tüketiciler üzerinden haksız kazanç sağladıklarının tespit edildiğini aktardı.

İnternet gibi muhtelif mecralar aracılığıyla yapılan reklamlar kapsamında, “İcralık olanların icralarını ve avukatlık masraflarını hiçbir ücret almadan sildiriyoruz” ve “…gibi şirketlerde icralık olmuş kişilerin faiz ve avukatlık ücretlerini sildiriyoruz… Herhangi bir ücret talebimiz yoktur” şeklinde ifadeler kullanılıyor.

Vaatlere İtibar Etmeyin

Bakan Tüfenkci bu kapsamda yapmış olduğu açıklamasında; “Hukuken herhangi bir yetkinliği ve yetkisi olmayan Danışmanlık Şirketleri adı altında işlem gerçekleştiren şahısların/firmaların reklamlarına ve vaatlerine tüketicilerimizin itibar etmemesi, bu firmaların, ‘avukat ile çalışıyoruz’ beyanlarına şüphe ile yaklaşılması gerekiyor” sözlerine yer verdi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Avukatlık Kanunu’nun “Reklam yasağı” başlıklı 55’ inci maddesinde yer alan; “Avukatların iş elde etmek için, reklam sayılabilecek her türlü teşebbüs ve harekette bulunmaları yasaktır” hükmünü aktardı.

Reklam Kurulu’na Başvurabilirsiniz

Bakan Tüfenkci, kanun gereği meslek kurallarına uyan avukatların bu tür bir davranış içinde bulunamayacağının altını çizdi.

Tüfenkci, bu tür kandırmalara maruz kalan tüketicilerin, aldatıcı ve yanıltıcı reklamlarla ilgili Bakanlık bünyesinde faaliyet gösteren Reklam Kurulu’na başvurabileceklerini belirtti. Bakan Tüfenkci, reklam yasağına uymayan avukatları da bulunulan yerdeki baroya veya Reklam Kuruluna bildirilebileceğini de aktardı.

Kamupersoneli.net – ANKARA