Ekonomi

Bakan Varank duyurdu: O ürünleri üretenler 6 milyon TL destek alabilecek!

Koruma paketinden yararlanmak isteyenlerin başvuruları başladı. Üç kollu bir proje olarak sunulan planın içeriğini anlatan Bakan Varank, “KOSGEB’in TEKNOYATIRIM Destek Programı kapsamında ürün listemize yeni ürünler ilave ettik. Dezenfektan, koruyucu elbise, koruyucu gözlük, maske ve eldiven gibi ürünleri yerli imkânlarla üreten işletmelerimiz, KOSGEB’in TEKNOYATIRIM Destek Programından faydalanabilecek. Salgın riskinin ortadan kalktığı resmi makamlar tarafından duyurulana kadar bu programdan yararlanabilecekler” şeklinde açıkladı. Varank, 6 milyon TL’lik desteğin 4 milyon 200 bin TL’sinin geri ödemeli olduğunu, “Bu projelere, 6 milyon TL’ye kadar destek vereceğiz. Bunun 4 milyon 200 bin TL’si geri ödemeli olacak” şeklinde ifade etti.

KOSGEB ALACAKLARI ERTELENDİ

Ekonomi de koronavirüs salgınıyla mücadele ediyor. Koruma paketinin ikinci kolu, KOSGEB ödemelerinin ertelenmesi. Varank, “KOSGEB’in geri ödemeli olarak verdiği destekler kapsamında 30 Haziran 2020’ye kadar olan alacaklarını erteledik. Bu durumdaki KOBİ’lerin 30 Haziran 2020 tarihine kadar KOSGEB’e yapması gereken ödemelerini 3 ay öteledik” diyerek, ödemelerin ertelendiğini duyurdu.

Bakan Varank duyurdu: O ürünleri üretenler 6 milyon TL destek alabilecek!

FAİZ ALINMAYACAK, VADE SAYISI DEĞİŞMEYECEK

İşletmelerin ödemesi gelen taksitlere de ayrı bir düzenleme getirildi. İşletmelerin taksitlerinin ertelendiğini ifade eden Varank, “Vade sayısı değişmeyecek. Herhangi bir yasal faiz de alınmayacak. Bu karardan, daha önce KOSGEB alacaklarının ertelenmesi kararlarından yararlanan KOBİ’lerimiz de faydalanabilecek” açıklamasında bulundu.

Bakan Varank duyurdu: O ürünleri üretenler 6 milyon TL destek alabilecek!

BAŞVURULAR BAŞLADI

Bu uygulamanda yararlanmak isteyenlerin başvurularının alınmaya başladığını müjdeleyen Varank, “Olağanüstü bir süreçten geçtiğimizi şu dönemde, KOSGEB kurulları normalden daha hızlı bir şekilde karar alıp desteklenecek projeleri kısa zamanda belirleyecek. Ödemeler de ivedilikle yapılacak” dedi.