Ekonomi

Bakan Zeybekçi: IMF'nin Ben Nesine Güveniyim!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Kütahya 6. Olağan Merkez İlçe Kongresi’ne katıldı. Katıldığı kongre kapsamında bir konuşma gerçekleştiren Bakan Zeybekçi, ekonomiye dair önemli açıklamalarda bulundu. 

”TÜRKİYE BİR NUMARA OLACAK”

Konuşmasında, Türkiye’nin büyüme rakamlarına ve büyüme hedeflerine vurgu yapan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, yıl içerisinde büyüme oranın yüzde 6’yı aşabileceğini ifade etti. Konuşmasında ayrıca, G-20 ülkeleri arasında en iyi büyüme oranının yakalanacağını aktaran Bakan Zeybekçi şu açıklamalarda bulundu.

“Bundan haberiniz olsun. AK Parti’liler olarak da bu durumdan ne kadar gurur duyarsanız azdır. Şu anda dünyanın G20 üyesi ülkeler içindeki en hızlı büyüyen 3. ülkesiyiz. Sizin huzurunuzda size bir müjde vermek istiyorum. ‘Bizim oğlan demişti’ dersiniz. 2017 yılının temmuz, ağustos ve eylül aylarını kapsayan 3. çeyreğinde dünyada bir numara olacağız. 

Dünyanın 20 büyük ülkesi olan G20’de Türkiye bir numara olacak. Çin’i de Hindistan’ı da geçeceğiz. Yıl sonu itibarıyla da hedeflediğimiz yere ulaşacağız inşallah. Yüzde 6 ya da birazcık daha üzerinde bir büyüme rakamına ulaşacağız.”

”IMF’NIN BEN NESİNE GÜVENİYİM”

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, yapmış olduğu açıklamasında ihracat rakamlarını hatırlatırken Türkiye’nin büyüme rakamları ile ilgili öngörüsünü açıklayan IMF’in bu verileri daha sonra yükseltmesine vurgu yaptı.

“İhracat ve yatırım destekleri ve teşvikleriyle beraber 2017 yılı sonunda Türkiye olarak ihracatta tarihi zirveyi aşacağız. Geçen sene 142,3 miyar, bu sene 157,6 milyar doları aşacağız. Geçen sene biz bunu söylediğimiz zaman birileri dudak kıvırmıştı. Biz bu büyüme rakamlarını açıkladığımızda Dünya Bankası ve benzeri kuruluşlar, bunlar 7 tane. 

Yedisi birden Türkiye’nin büyüme rakamlarıyla ilgili yüzde 2’ler, yüzde 2,3’ler. Hele hele IMF yüzde 1,5 dedi. IMF, Türkiye’nin 2017’deki büyüme rakamına yüzde 1,5 dedi. Sonra artırdı yüzde 2,5 yaptı. Geçenlerde bir kez daha artırdı yüzde 5 yaptı. Yüzde 5 büyüyecek olan bir ülkeyi yılbaşında yüzde 1,5 olarak gören bir IMF’nin ben nesine güveneyim. Hangi rakamı doğru bunun?

AVRUPA’NIN 5 DÜNYANIN 13 EN BÜYÜK EKONOMİSİYİZ

Türkiye’nin, dünya’nın en büyük 13, Avrupa’nın en büyük 5. ekonomisi olduğunu aktaran Ekonomi Bakanı Zeybekçi konuşmasına şu şekilde devam etti.

“Satın alma gücü paritesine göre dünyanın 13. büyük ekonomisiyiz. Avrupa’nın 5. büyük ekonomisiyiz. Tabii ki bizi istemeyecekler. Tabii ki ayağımıza çelme takmak isteyecekler. Tabii ki bizim eskiden olduğu gibi önlerinde el pençe divan duran bir ülke olmamızı isteyecekler. Tabii ki Türkiye’yi, ekonomisini istedikleri gibi yönetilebilmek isteyecekler.

Türkiye’nin 2002’deki ekonomisi neydi? O günkü ekonominin 100 liralık vergisinin 87 lirasını alıp gidiyorlardı. Şimdi dünyanın 13. büyük ekonomisi olan Türkiye’nin 100 liralık vergisinin 87 lirasını almak için iştahlarından ağızlarının suyu akıyor. Onları Türkiye’de bir daha asla ve asla egemen kılmayacağız. 

Türkiye’de bundan sonra asla düzen tutamayacaklar. Karın ağrıları da bütün hastalıkları da bu. Onun için sağlam ve dik duracağız. Rehavete kapılmayacağız.”

Kamupersoneli.net – ANKARA