Ekonomi

Bakanlık resmen duyurdu: Vatandaşlara faizsiz kredi verilecek! Başvurular başladı

Türkiye Büyük Millet Meclisinde Tarım ve Orman Bakanlığının 2021 yılı bütçesi görüşüldü ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Pakdemirli açıklamalarında 2021 yılının bütçesinin tanıtımını yaparak faizsiz kredi müjdesini verdi.

Bakan Pakdemirli yaptığı açıklamalarında verilen desteklere değindi ve bu süreçte de çiftçinin vatandaşların yanında olduklarını vurguladı. Bakan Pakdemirli açıklamalarında çiğ süt prim desteğini 15 kuruşa kadar artırdıklarını ekmeğin azır ambalajlı veya ambalaj içerisinde vatandaşa ulaştırılmasını zorunlu hale getirdiklerini iraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerinin 2020 yılı Nisan ve Mayıs ayında dolacak kredilerin anapara ve faiz tutarlarını altı ay süreyle faizsiz olarak ertelediklerini belirtti. Bununyanı sıra Bakan Pakdemirli şeker fabrikalarındaki etil alkol satışını kolonya ve dezenfektan üretimine aktardıklarını da sözlerine ekledi.

FAİZSİZ KREDİ DESTEĞİ

Resmi Gazete’de yayımlanan düzenleme ile, orman köylülerine faizsiz kredi verilmesinin yolunun açılmasına ilişkin de açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli orman köylülerine faizsiz kredi desteği sağlanacağını belirtti. Bunun yanı sıra Bakan Pakdemirli açıklamalarında 8/8/2020 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle tüm ORKÖY kredilerini de faizsiz hale getirdiklerini vurgulayarak son on sekiz yılda 235 bin aileye 3 milyar 220 milyon lira; 204 kooperatife 117 milyon lira olmak üzere toplam 3 milyar 337 milyon lira ORKÖY kredi desteği sağladıklarını ifade etti.

Bakan Pakdemirli açıklamalarının devamında verilen desteklerle 244 bin adam/ay istihdam sağlanmıştır. 2020 yılında 2.400 aileye 250 milyon lira ORKÖY kredi ve hibe desteği sağlayacakları bilgisini de paylaştı.

BAŞVURULAR BAŞLADI 

Konu ile iglili olarak bu açıklamada Orman Köylülerine verilecek faizsiz kredi için başvuruların e devlet üzerinden alınmaya başlandığı bilgisi de paylaşıldı.