Ekonomi

Bakanlıklar Son Beş Yılda 79 Milyon Telefon Faturası Ödedi

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi sundu.

CHP’li Tanrıkulu’nun sunmuş olduğu soru önergesine Maliye Bakanı Naci Ağbal yanıt verdi. Maliye Bakanı Naci Ağbal açıklamasında, Bakanlıkların beş yıllık telefon faturalarının 79 milyon 185 bin TL olduğunu, en çok ödemenin Turkcell’e yapıldığını aktardı.

79 Milyon TL Telefon Görüşmesi

Maliye Bakanı Ağbal, hükümetin her fırsatta dile getirdiği ‘kamuda tasarruf sloganı’ ile gereksiz yapılan harcamalardan kaçınılacağına yönelik açıklamalarının üzerine, Bakanlıkların 2012 ve 2017 yılları arasındaki telefon görüşmelerinin kamuya maliyetinin 79 milyon TL olduğunu kaydetti.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu sunmuş olduğu önergesinde, 2012 ve 2017 yılları arasında Bakanlıkların ve bağlı kurumların kullandığı mobil telefon hatlarına ait konuşma ve SMS tutarları ile sabit hatlardan yapılan görüşmelerin maliyetinin ne kadar olduğu sorusunu yöneltti. Birgün Gazete’sinin haberine göre, Haziran ayında sunulan önergeye cevap veren Maliye Bakanı Ağbal, yapılan telefon görüşmelerinin ve SMS gönderimlerinin kamuya maliyetinin toplam 79 milyon 185 bin 931 TL olduğunu belirtti.

En Fazla Ödeme Turkcell’e Yapıldı

Maliye Bakanı Naci Ağbal, sunulan soru önergesine vermiş olduğu yanıtta, beş yılda Türk Telekom şirketine 18 milyon 890 bin TL, Vodafone’a 10 milyon 586 bin TL ve Ensar Vakfına sponsor olması ile tartışılan Turkcell’e 49 milyon 708 bin TL ödendiğini açıklarken,  Turkcell’e yapılan ödemelerin düzenli olarak artması dikkatleri çekti.

Kamupersoneli.net – ANKARA