Ekonomi

Bankalara Ödenen Faizler Fazlasıyla Geri Alınacak

Faiz oranları diğer bankalara göre daha yüksek olan 12 banka için yapılan çalışmalar sona erdi. Bu bankalara ödenen fazla paralar, 3 katı olarak geri alınacak.

Vatandaş, 21 Ağustos 20017- 22 Eylül 2011 tarihleri arasında, fazla faiz oranı uygulayan 12 bankanın herhangi birinden kredi aldıysa, zararını karşılamak için tazminat davası açabilecek.

Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç, Dr. Murat Şahin ödenen fazla para ödenmesine ilişkin: “Rekabeti ortadan kaldıran bankalar, tüketiciyi büyük bir zarara uğratmış. 3 kat oranı değil ama 3 katına kadar tazminat talep edilebilir” dedi.

Tüketici Hukuku Enstitüsü Başkanı Hakan Tokbaş da:  “Banka müşterisinin, 21 Ağustos 2007 ve 22 Eylül 2011 arasında, 12 bankadan herhangi birisinden mevduat, kredi ve kredi kartı hizmeti almışsa, suni şekilde oluşturulan kartel faizi oranında zararı için 3 kat tazminat davası açma hakkı bulunuyor” ifadelerini kullandı.

Süreçle ilgili başvurular ne zaman yapılacak, kimler başvuru yapabilecek henüz bir açıklama yapılmadı.

Gündem haberlerinden, ekonomi haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için ücretsiz mobil uygulamamızı indirmeyi unutmayın.

Kamupersoneli.net

Bir Yorum

  1. Bende 2013 te konut kredi çektim bizde alabilirmiyiz

  2. Bende 2013 te konut kredi çektim bizde alabilirmiyiz