Ekonomi

Başbakan Davutoğlu: Rus Turistler Türkiye'ye gelecek

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Rusya ile yaşanan uçak krizinin ardından “Rus turistler Türkiye’ye gelmeyecek” fikrine karşı olduğunu söyledi.

Başbakan Davutoğlu yaptığı açıklamada Rusya’dan Türkiye’ye gelecek turist sayısında bir azalma beklemediğini söyledi. Davutoğlu bunun yanında Turizm Acil Eylem Planı Destek Paketi’ni açıkladı.

Buna göre; Türkiye’ye turist getiren  A grubu seyahat firmalarına kredi imkanı sağlanacak. Borcu olanlar yapılandırma yoluna gidebilecek.

Davutoğlu, Rus turistlerin Türkiye’ye gelişlerinin süreceğini söyledi. Davutoğlu, ” Bir Rus çocukluk yaşlarında Türkiye’ye geldi ve bu ülkeyi, insanını, doğal güzelliklerini sevdi. Bunun bir anda değişmesi mümkün değil” dedi.

Davutoğlu, Türk turizm firmalarının 2016 yılında sorunla karşılaşmaları için çalışmalar yaptıklarını söyledi ve ” Bazı komşularımızla sorun yaşıyoruz diye içe kapanacak değiliz “şeklinde konuştu.

RUSYA İLE SORUN NE ?

Türk hava sahasına giren bir Rus uçağı 16 kez uyarılmasına rağmen Türk hava sahasını terk etmeyince Türk Hava Kuvvetlerine bağlı F- 16′ lar tarafından vurularak düşürülmüş bu durum iki ülke arasında krize neden olmuştu. Bunun ardından Rus turizm firmaları vatandaşlarını Türkiye’ye gitmeyin diye uyarmıştı.

ŞİLİ VE PERU’DAN TURİST GELECEK

Öte yandan Türkiye turizm sektörü 2016 yazında zorlu bir dönem yaşamasın diye çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Yapılan açıklamalara Peru ve Şili’den turist getirilmesi için çalışmalara başlandı. Konu hakkında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, hem Rusya’dan gelen turist sayısında düşüş beklemediklerini hem de Peru ve Şili’den turist getirilmesi için çalışma başlattıklarını söyledi.