Ekonomi

Başbakan Yıldırım: 128 Milyar Liralık Yeni Yatırım Teşviğini Onaylandık

Başbakan Binali Yıldırım Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi Yatırım Ortamlarının İyileştirilmesi Koordinasyon Kurulu tanıtım toplantısına katılarak orada açıklamalarda bulundu. 

Başbakan Yıldırım; “Evraklar, Burada bir zihniyet değişikliğine gideceğiz. Devletle işiniz varsa her bir kuruma aynı evrakları tekrar tekrar hazırlayarak getirilmesi işine son vereceğiz. Bu çok kritik önemli bir devrimdir” dedi.

Bugüne bakıldığında e-devlet üzerinden vatandaşların devletle iş yapma oranları yüzde 57’ye çıktığını sözlerine ekleyen Yıldırım açıklamasında; “Bu yıl sonuna kadar vatandaş ve devletimiz arasında her türlü işler internet üzerinden e-devlet aracılığıyla yapılacak. 

Başbakan Yıldırım yaptığı açıklamasında; “Gümrüklerdeki personellerimizin çalışma saatlerini saatlerini buradaki sisteme göre uygun olarak yeniden düzenleyeceğiz. Yani kısacası mesai bitti kapılar kapandı bekle dönemini kaldıracağımızı belirtmek isterim. Paraysa para ne lazımsa bunları sağlayacağız bunları sağlayacağız ve mutlaka gümrüklerimiz 24 saat açık olmalıdır. Çünkübu gecikmelerin bedelleri çok büyük…

SGK ve Muhtasar Beyannameleri Birleştirilecek

Aylık bazda verilen SGK ve muhtasar beyannamelerinin birleştiriliyor ve bu sayede yatırımcılara ciddi bir tasarruf sağlayacaklarını belirten Başbakan Yıldırım; “İmalat sanayisi ile beraber Ar-Ge, yenilik tasarım faaliyetlerine yönelik makina teçhizat alımlarına KDV istisnası getireceğiz” ifadelerini kullandı. 

Başbakan Yıldırım; “Yatırımların ihratların istihdamların daha çok artırılması ve enflasyonla mücadelenin ana hatlarını içeren tebirlerimizide birkaç gün içerisinde vatandaşlarımızla paylaşacağız” dedi.

Kamupersoneli.net I ANKARA