Ekonomi

Başbakan Yıldırım'ın Açıkladığı İŞKUR Aracılığıyla 500 Bin Kişiye İstihdam Ne Durumda ?

 Başbakan Binali Yıldırım ve beraberindeki heyet Ekonomi Koordinasyon Kurulu kararlarını 8 Aralık 2016 tarihinde açıklamıştı. Başbakan Yıldırım EKK’da alınan kararlarda 2017 yılında 500 bin kişinin İŞKUR aracılığı ile iş sahibi olacağını ifade etti. 

2017 Yılında 500 Bin Kişiye İstihdam Müjdesi 

Başbakan Binali Yıldırım EKK kararlarını açıklarken ” girişimcilik eğitimi programlarını ve iş başı eğitimleri güçlendiriyoruz. 500 bin vatandaşımıza iş imkanı verilecek. 500 bin vatandaşımıza 2017 yılında iş temin edilecek. Artı istihdam programı öncelikli olarak Katma Değeri yüksek teknoloji sektörlerinde yapılacak. BDDK bankaların bankacılık sektörünün reel sektöre kredilerini yeniden yapılandırması için yetki verdi. Kredi yapılanmasına imkan verilecek. Kobilerin maliyetlerinin düşmesi bekleniyor ” ifadelerine yer verdi. 

İş İmkanı Bulacak Vatandaşlar Hangi Alanlarda İstihdam Edilecek?

Yukarıda da belirttiğimiz üzere Başbakan Yıldırım’ın ifadelerine göre 2017 yılında 500 bin kişiye iş imkanı verilecek. Peki istihdamlar hangi alanlarda gerçekleştirilecek? 

Personel alımları İŞKUR aktif iş programları çerçevesinde gerçekleştirilecek. 500 bin vatandaşın istihdamı sadece özel sektörde yapılacak. Ayrıca Katma Değeri yüksek teknoloji sektörlerinde de olacak. Başbakan Yıldırım EKK kararlarında 2017 yılı içerisinde kamuya personel alımlarında kısıtlamaya gidileceğini ve zor zamanlar için sadece 5 bin personel alımı yapılacağını ifade etti.

500 Bin Kişiye İstihdam Ne Durumda? 

Başbakan Yıldırım tarafından EKK kararlarında açıklanan İŞKUR nitelikli 500 bin kişiye iş imkanı 2017 yılının genelinde yapılacak. Şuan için iş imkanları hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı. 

Bir Yorum

  1. 35 yaşın üstünde alım biliyordum yokmu yaş şartı yok diye biliyorduk