Ekonomi

Başvuru şartları belli oldu! Aylık 1460 TL Nakit para desteği verilecek

Türkiye’de koronavirüs salgını ekonomik olarak milyonlarca kişiyi derinden etkiledi. Kovid 19 öncesi geçimini sağlayan vatandaşlar corona virüsü nedeniyle ihtiyaç sahibi konumuna geldi.

AYLIK 1460 TL NAKİT PARA DESTEĞİ VERİLİYOR

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde bulunan Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından Kronik Hastalara Yönelik Yardım Programı kapsamında aylık 1460 TL Nakit para desteği veriliyor.  Devlet tarafından Tüberküloz veya SSPE hastası olan kişi veya hastaya bakmakla yükümlü kişilere verilen nakit para desteği vatandaşların az da olsa ekonomik olarak kalkınmasını sağlıyor.

Başvuru şartları belli oldu! Aylık 1460 TL Nakit para desteği verilecek

KRONİK HASTALARA NAKİT PARA YARDIMI 

Kronik Hastalara Yönelik Yardım Programı kapsamında yapılan 1460 TL nakit para desteği Tüberküloz ve SSPE hastalığı nedeniyle psiko-sosyal ve mali kayıp yaşayan hastalar için aylık olarak yapılıyor. Bu yardımı almak için bazı şartları yerine getirmek gerekiyor. Resmi interet sitesi üzerinden yapılan resmi açıklamada Nakit para desteğinin Tüberküloz veya SSPE hastası olan kişi veya hastaya bakmakla yükümlü kişilere verileceğinin yanı sıra Mütevvelli Heyeti tarafından onaylanan ve Halk Sağlığı Yönetim Sisteminden hastalık bilgileri alınan kişilere evrak talep edilmeden ödeneceği bildirildi.

Başvuru şartları belli oldu! Aylık 1460 TL Nakit para desteği verilecek

1460 TL NAKİT PARA YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

1460 TL nakit para desteği başvuru şartları şöyle:

-Kronik hastalar arasından Tüberküloz ve SSPE hastalığı olan kişilere veriliyor.

-Hasta olan kişilerin Mütevvelli Heyeti tarafından onaylanması ve Halk Sağlığı Yönetim Sisteminden hastalık bilgileri alınması gerekiyor.

İSTENEN BELGELER

-TC Nüfus Cüzdanı

-Tüberküloz ve SSPE hastalığına yakalandığına dair hastane raporu.

Başvuru şartları belli oldu! Aylık 1460 TL Nakit para desteği verilecek

NAKİT PARA DESTEĞİ BAŞVURUSU NEREYE YAPILACAK?

Hasta ve hasta yakınlarının il veya ilçelerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları şubelerine başvuru yapabilirler. 

SOSYAL YARDIMLAR HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ