Ekonomi

Başvuru şartlarını taşıyan ailelere 2 yıl boyunca destek yapılıyor! Başvuru şartları neler? Kimler yardımdan faydalanabilir?

İlk kez 2015 yılının Mayıs ayında başlatılan doğum yardımına ilişkin son bilgiler Bakan Selçuk tarafından paylaşıldı. Herhangi bir gelire bakılmadan yeni doğum yapan tüm aileleri kapsayan bu yardım nasıl alınır? Doğum yardımının şartları nelerdir? Merak edilen tüm detaylar haberimizde..

SON VERİLER

Bakan Selçuk, salgına ilişkin son verileri paylaşarak, şu açıklamayı kaydetti:

“Uygulamanın başladığı Mayıs 2015’ten Nisan 2020 sonuna kadar olan süreçte 4 milyon 626 bin 243 annemize, yeni doğan 5 milyon 695 bin 178 bebeğimiz için doğum yardımı ödemesinde bulunduk. Doğum yardımı ödemelerimizin toplam miktarı 2 milyar 399 milyon 48 bin 395 liraya ulaştı. Ocak-Nisan 2020’yi kapsayan son 4 aylık dönemde yapılan doğum yardımı ödemeleri ise 145 milyon 305 bin 204 lira oldu. Bu dönemde 295 bin 695 annemize 308 bin 72 bebek için yardım ödemesi gerçekleştirdik.  Ülkemizin ekonomik kalkınmasının en önemli unsuru dinamik nüfus yapısıdır. Bu süreçte, aile yapısının korunması da kritik bir öneme sahip. Bu nedenle Bakanlık olarak annelerimize verdiğimiz doğum desteklerini genişleterek sürdürüyoruz”

Başvuru şartlarını taşıyan ailelere 2 yıl boyunca destek yapılıyor! Başvuru şartları neler? Kimler yardımdan faydalanabilir?

DOĞUM YARDIMI BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Yardım almak isteyen aileler doğum yardım paralarına nasıl başvuracakların merak ediyor. İlk olarak bebekle ilgili nüfus müdürlüğüne kayıt işleminin tamamlanması gerekiyor. Daha sonra şahsen, “Doğum Yardımı Başvuru Dilekçesi”nin doldurulması ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine ya da Sosyal hizmetler Merkezlerine başvuruda bulunulması gerekiyor. Yardımları almaya hak kazanan aileler, sisteme girildiği ilk ay içinde PTT üzerinden yardım paralarını alabiliyor.

ÇOKLU DOĞUM YARDIMI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, doğum yardımları içerisinde verilen Çoklu Doğum Yardım Programının genişletildiğini belirtti. Buna program kapsamında, ikiz ve üçüz bebeği olan ailelere, çocuk başı 150 TL destek veriliyor. Başvurular aynı kanallar üzerinden Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden yapılıyor.