Ekonomi

Başvuru Süreci Devam Eden 115 Bin Personel Alım İlanında En Çok Alım İlanı Bulunan Meslek Grupları

Bilindiği üzere iş arayan vatandaşlar ile personel ihtiyacı olan kurum veya firmaların ilk adresi Türkiye İş Kurumu oluyor. Öyle ki kurumun resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan 115 bin iş ilanı bulunuyor. 

Çok sayıda pozisyon ve meslek grubunda yayımlanan ilanlarda ilkokul mezunu adaylardan üniersite mezunu adaylara kadar sayısız iş ilanı yer alıyor. 

Kamupersoneli.net olarak bu haberimizde siz okuyucularımıza İşkur üzerinden yayımlanan ve başvuru süreci devam eden iş ilanları arasında en çok tercih edilen meslek gruplarını derledik. 

EN FAZLA ALIM İLANI BULUNAN MESLEKLER

Haberimizin başında da belirttiğimiz gibi Türkiye İş Kurumu’nun web sayfası üzerinden yayımlanan personel alım ilanlarının sayısı güncel olarak 115 bin 960. Bu ilanların neredeyse dörtte biri ise tek bir pozisyon için yayımlandı. İşte ilanlar ve alım yapıacak personel sayısına dair detaylar, 

İşkur üzerinden yayımlanan personel alım ilanları arasında, 28049 iş ilanı ile Beden İşçisi (Genel) pozisyonu birinci sırada. Bu pozisyonun dışında kurum aracılığıyla yayımlanan ilanlarda, Satış Danışmanı / Uzmanı poziyonu için 5785 alım ilanı, Temizlik Görevlisi poziyonu için 5131 alım ilanı, Güvenlik Görevlisi için 3630 alım ilanı, Garson (servis elemanı) poziyonu için 3452 alım ilanı, Makineci (Dikiş) poziyonu için 2251 alım ilanı, Kasiyer pozisyonu için 2156 alım ilanı, Reyon Görevlisi poziyonu için için 2007 alım ilanı ve Turizm Ve Otelcilik Elemanı poziyonu için 1980 alım ilanı bulunuyor. 

Dikkat Çeken Meslek Grupları

İşkur üzerinden yayımlanan ve adaylar tarafından ilgiyle karşılanan meslek grupları arasında, Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi pozisyonu için 1500, Ön Muhasebeci pozisyonu için 1346, Şoför pozisyonu için 1264, Büro Memuru (Genel) pozisyonu için 1170, Sekreten pozisyonu için 425, Büro İşçisi pozisyonu için 340 alım ilanı bulunuyor. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. güvenlik sertifkam var . yıllardır. işsizim. bütün sertifikalarım var. açık ögretim 4 yıllık işletme okuyorum son sınıf ögrenciğim .