Ekonomi

Başvuru yapanlara geri ödemesiz 8 bin lira nakit para desteği veriliyor! Ödemeler bir sonraki ay hesaplarda!

Salgın döneminde de devlet vatandaşlara çeşitli isimler altında yardım ödemeleri yapıyor. Bu kapsamda aşağıda belirtilen 8 bin TL yardım ödemesi aileleri – anneleri ilgilendiriyor. Başvuru şartlarını taşıyanlara geri ödemesiz 8 bin TL nakit destek veriliyor. İşte başvuru şartları ve verilen yardımları detayları

EMZİRME ÖDENEĞİ

Emzirme ödeneği olarak da adlandırılan bu ödeme aslında süt parası olarak da ifade ediliyor. Bu yardımlar kamu kurumlarında memur olarak çalışan annelere direkt olarak yatırılıyor. 4A ve 4B statüsünde olan anneler başvuruda bulunmalıdır. Bu kişilerin başvuruda bulunması için, doğum süresi öncesinde 1 yıllık süre içerisinde 120 gün prim ödeme şartını yerine getirmiş olması gerekmektedir. Ödemeler 24 ay boyunca PTT hesaplarına direkt olarak yatırılmaktadır.

Bu yardımdan yararlanmak isteyenler için aranan bir diğer şart, doğumun tam ve sağ bir şekilde gerçekleştirilmiş olmasıdır. 15 Mayıs 2015 tarihinden sonra sağ ve tam bir şekilde doğum yapan annelere ödemeler yapılmaktadır. Anne vefat etmiş ya da çalışmıyor ise, bu durumda ödemeler babalara yapılmaktadır.

Başvuru yapanlara geri ödemesiz 8 bin lira nakit para desteği veriliyor! Ödemeler bir sonraki ay hesaplarda!

DOĞUM PARASI YARDIM ÖDEMESİ

Annelere verilen yardım ödemelerinden bir diğeri de doğum parası yardım ödemesidir. Bu yardım parası verilirken, annelerin çalışıp çalışmadığı durumlarına bakılmamaktadır. Geri ödemesiz olarak verilen bu yardım, annenin doğumda kaç çocuk dünyaya getirdiğine ve çocuk sayısına göre değişkenlik gösterebilmektedir. Başvuruda bulunmak isteyenlerde anne ve babanın T.C. vatandaşı olması yeterli olacaktır. Bunların dışında başvuruda bulunmak isteyenler için bir takım şartların da taşınması gerekmektedir. Başvuru için aranan şartlar arasında “Doğumun tam ve sağ bir şekilde 15 Mayıs 2015 tarihinden sonra yapılmış olması” şartı bulunmaktadır. Bunun dışında çocuk sayısına göre ödeme miktarları şu şekilde:

İlk çocuk için: 300 TL ödeme yapılmaktadır.

İkinci çocuk için: 400 TL ödeme yapılmaktadır.

Üçüncü ya da daha fazla çocuk için: 600 TL ödeme yapılmaktadır.

Bu ödemeler, doğan çocuğun Doğum Yardımı Sistemi’ne girdiği aydan sonraki ayda hesaplara yatırılmaktadır.

Başvuru yapanlara geri ödemesiz 8 bin lira nakit para desteği veriliyor! Ödemeler bir sonraki ay hesaplarda!

İŞ GÖREMEZLİK ÖDEMESİ

Verilen son yardım ise iş göremezlik ödeneğidir. Annelere verilen rapor parası olarak da ifade edilen bu yardımda, annelerin başvurmak için bir akım şartları taşıması gerekiyor. Doğum süreci ve sonrasında belirli bir süre işe gidemeyen anneler raporlu olarak sistemde gözükür. Bu süre içerisinde de işverenler genellikle maaş ödemesi yapmazlar. Annelerin bu süreç içerisinde zorlanmaması adına rapor parası adı altında verilmeyen paralar ödenir. Başvuru için gerekli şartlar şu şekilde:

Ödemeyi almak isteyen kişilerin sağlık durumu hastane tarafından belirtilmelidir.

Doğumdan sonra en az 1 yıllık süreç içerisinde 90 günlük prim ödemesinin yapılması gerekmektedir.

Başvuru yapan annelerin istirahat süresi içerisinde çalışmıyor olması, aranan en önemli şartlar arasında bulunmaktadır.

Bütün bu kriterleri bir arada bulundurduğunuz zaman (Asgari ücretli bir kişi için) 7.324 TL ödeme yapılmaktadır.

Başvuru yapanlara geri ödemesiz 8 bin lira nakit para desteği veriliyor! Ödemeler bir sonraki ay hesaplarda!