Ekonomi

Bayram Sonrası "Turizm" ile Başlıyor

Koronavirüs salgını tüm Dünya’da olduğu kadar ülkemizde de şüphesiz en çok turizm sektörünü darbeledi. Hem turizm sektörünün aldığı yaranın hafifletilmesi hem de koronavirüs sonrası normalleşme adına çalışmalar yapılıyor, ilk çıkışın ise turizm sektörüyle yapılması bekleniyor. 

Hükümetin koronavirüs sonrasında atacağı adımlara ilişkin başlıklar ortaya çıkmaya başladı. Çalışmalara katılan parti kurmayları, “Koronavirüs sonrası ekonominin toparlanması için alınması gereken tedbirlerin bir kısmı uygulamaya girdi.  Ancak dinamik bir süreç işliyor. Yeni tedbirler gündeme gelecek, belli kriterler uygulanacak. Salgının yüklü bir faturası olacağı kesin” şeklinde değerlendirmelerde bulundular. 

Salgın kaynaklı kayıpları azaltmak için ilk olarak turizm sektöründe adım atılacak. En büyük gelir kaybının yaşandığı turizm sektörünün yaralarını sarmak için bayram sonrasına hazır hale getirileceği belirtiliyor. Bu sektörde hızla toparlanma sağlamak için yeni konseptler belirlenecek. Türkiye’nin İtalya ve İspanya’ya göre daha avantajlı olmasını kullanacağı ve yeni bir kampanya başlatılacağı dile getiriliyor. 

SEKTÖR SEKTÖR ANALİZ YAPILIYOR

Tüm sektörlerin yaşadığı sorunlara ilişkin analizler sürüyor. Tek bir fabrikanın bile kapanmaması , işsizlik sorununun büyümemesi için acil önlemler alınacağı ve sektör sektör uygulamaya geçirileceği dile getirildi. Özellikle, sağlık sektöründe faaliyet gösteren ve bu alanda yeni adımlar atacak tüm firmaların özel olarak destekleneceği belirtiliyor. 

Tarım, gıda ve hayvancılık sektörü, tüm diğer gruplardan farklı değerlendirilecek. Stratejik önemi olan gıda sektörünün ayakta kalması için gerekli adımların atılacağı belirtiliyor. 

ÖNCELİK DAR GELİRLİLER

İlk olarak dar gelirliler olmak üzere vatandaşın salgınnedeniyle kayıplarını gidermek için yeni adımlar planlanıyor. İşten çıkarma olmaması için belli sektörlere destek sağlanacak. Ekonomik kayıpları gidermek için ek vergilerin ise düşünülmediği belirtiliyor.