Ekonomi

Bayramda 700 Bin Kişi Tatile Çıkacak

KURBAN BAYRAMI TATİLİ 9 GÜNE ÇIKARILDI TURİZMCİLERİN YÜZÜ GÜLDÜ

Kurban Bayramı Tatilinin 9 güne çıkarılması ile birlikte turizmcilerin de yüzü güldü. Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması ile ilgili resmi açıklama dün öğlen saatlerinde Başbakanlık’tan gelmişti, açıklamanın hemen ardından otogarlarda ve diğer bilet satış noktalarında yoğun kuyruklar oluşurken, tatilin 9 güne çıkarılması tatilciler kadar turizmcilerin de yüzünü güldü. Rusya’nın Charter uçuşlarını açması ile birlikte hem yerli hem de yabancı turist ağırlayacak olan turizmcilerin yüzü şimdiden gülüyor.  Rusya’dan Charter uçuşları 1 Eylül itibariyle başlayacak…

İÇ PAZARDA YOĞUN HAREKETLİLİK BEKLENİYOR

Son Ramazan bayramında da 9 gün olan tatil süresini de %100 doluluk oranı ile geçiren turizmciler vatandaşları erken rezervasyon konusunda uyardı.  Son güne bırakılan rezervasyonların daha yüksek meblağlara neden olabileceği açıklanırken, otel rezervasyonlarının uçak rezervasyonları gibi olduğu belirtildi.

BAYRAMDA 700 BİN KİŞİNİN TATİLE ÇIKMASI BEKLENİYOR

Bayramda 600 ile 700 bin kişinin tatile çıkması beklenirken, bunda en büyük etkenin kamuda yıllık izinlerin açılması olarak görülüyor. Bilindiği gibi 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrasında kamu kurum ve kuruluşlarında tüm yıllık izinler kaldırılmış ve izindeki memurlar görev başına çağrılmıştı. İlgili yasağın kalkması ve kurban bayramının 9 gün olarak açıklanması ile birlikte senelik iznini tatil yaparak geçirmek isteyen memurların da yüzü güldü. Kısa zaman içerisinde bir çok otobüs firması bilet satışlarının tükendiğini açıklarken, bayram süresince ek seferlerin düzenleneceği öğrenildi. Ayrıca hava yolu firmaları erken rezervasyonlarda büyük indirimlere gitti. 

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA