Ekonomi

Bazı Tarım Ürünlerinin İhracatına Rusya'dan İzin

Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev ile Başbakan Binali Yıldırım’ın bugün yapılan telefon görüşmesiyle, Medvedev, bazı tarım ürünlerinin Türkiye’den Rusya’ya ihracatına olanak sağlayan kararnameyi imzaladığını belirtti.

AA’nın haberine göre, Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre Yıldırım, çalışma ziyareti için bulunduğu KKTC’de, Rusya Başbakanı Medvedev ile karşı tarafın isteği üzerine telefon görüşmesi yapıldı.

Yapılan telefon görüşmesinde, Yıldırım ve Medvedev, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin yeniden gelişmesinden duyulan memnuniyeti belirtti.

Ticaret, ulaştırma, tarım ve taşımacılık konularının yanı sıra gümrük, enerji ve vize rejimine ilişkin gündem maddelerinin ele alındığı görüşmede, Rusya Başbakanı Medvedev, bazı tarım ürünlerinin Türkiye’den Rusya’ya ihracatına imkan tanıyan kararnameyi imzaladığını açıkladı.

İki mevkidaşın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya’ya yapacağı ziyaret çerçevesinde düzenlecek Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısı öncesi eşgüdüm mahiyetinde gerçekleştirdiği samimi telefon görüşmesinde, ikili ilişkilerin emin adımlarla ileriye taşınması konusundaki kararlılık teyit edildi.

Kamupersoneli.net | ANKARA