Ekonomi

Beklenen Oldu Et ve Tavuk Fiyatlarına Zam Geldi

Et ve Süt Kurumu artan maliyetler  sebebiyle etin ve tavuğun fiyatını arttırmak zorunda kaldı. Dana etine yansıyan zam oranı %4-12 arasında seyrederken , tavuk etindeki zam oranı ise %10 seviyesinde gerçekleşti.

Et ve Süt Kurumu Maliyetleri Karşılamak İçin Zam Yoluna Gitti

Yükselen et fiyatlarını regüle etme maksadıyla piyasaya giren ESK ‘da yükselen maliyetler karşısında çaresiz kaldı ve zam yaptı. Et ve Süt Kurumu dana etine değişen oranlarda zam yaptı. Yeni tarifede dana kıymanın fiyatında 3 liralık bir artış , dana kuşbaşının fiyatında ise 1.6 liralık bir artış meydana geldi. Kuzu etine yapılan zam dana etini geride bıraktı. Kuzu etine %7-23 arasında zam yapılırken, artışlardan en yüksek payı kuzu şiş, kuzu çatal, kuzu gövde, kuzu kol aldı. Kuzu şişin fiyatında 6.1 lira artış görülürken, kuzu kolunb fiyatındaki artış 5.4 lira, kuzu çatalın fiyatı ise 4.9 lira artış gösterdi.

Tavuk Eti Zamlardan Nasibini Aldı

Kırmızı etin yanı sıra tavuk etinde de artış meydana geldi.Tavuk fiyatlarında %10 zam yapıldı. Piyasada son zamanlarda yaşanan süt krizinin de et fiyatlarının artışında önemli pay sahibi olduğu düşünülüyor. Süt üreticileri para kazanamadıkları gerekçesiyle hayvanlarını kesime gönderiyor , çeşitli derneklerden aldığımız haberlere göre süt piyasası düzene girmeden et fiyatlarının düşüşe geçmesi zor görünüyor.

Kamupersoneli.net